Входящите полети бяха спрени на летището на метрото в Детройт поради гръмотевични бури, след като наводненията частично блокираха терминал

...
Входящите полети бяха спрени на летище Детройт Метрополитън Уейн Каунти
Коментари Харесай

Входящите полети бяха спрени на летище Детройт Метрополитън Уейн Каунти в четвъртък сутринта поради гръмотевични бури, след като проливен дъжд през нощта причини наводнение, което вече частично блокира достъпа до летището.

Летището на Детройт Метрополитън Уейн Каунти е спряно най-малко до 11 ч. ET, според Федералната авиационна администрация.

Три инча дъжд падна на летището за около пет часа в четвъртък сутринта, според Националната метеорологична служба, причинявайки някои наводнения.

„В момента пътниците нямат достъп до терминал Макнамара поради наводнение в тунелите на Дингъл Драйв. Клиентите с полети, изпълняващи излитане от терминал Макнамара, се насърчават да се свържат с авиокомпаниите си с всякакви въпроси относно статуса на полета си“, казаха от летището.

Според FlightAware 15% от полетите с произход от Детройт са забавени и 9% са отменени, докато 9% от полетите за Детройт са забавени и 8% са отменени.

Летище Детройт Метрополитън (DTW) е основен център както за Delta, така и за Spirit и има повече от над 1100 полета на ден, според уебсайта му.

Дъждът е свързан с по-голям риск от силни бури и наводнения в района на Големите езера.

Ниво 2 от 4 на риск от наводнения се простира от Охайо до Пенсилвания, а заплахата от силни бури включва над 40 милиона души над Големите езера, включително Чикаго, Детройт и Кливланд, където се очакват по-силни до силни бури.

Това е развиваща се история, която ще бъде актуализирана.

Дейв Хенен от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР