Входовете на ресторантите в Саудитска Арабия престават да се разделят

...
Входовете на ресторантите в Саудитска Арабия престават да се разделят
Коментари Харесай

Саудитска Арабия прекратява половото разделение в заведенията за хранене

Входовете на заведенията за хранене в Саудитска Арабия престават да се разделят на такива за фамилии и дами и единствено за мъже.

Информацията беше доказана от държавното управление в следващ ход, водещ страната към края на половото разделяне, написа Би Би Си.

Досега беше наложително заведенията за хранене да отделят мъжете от всички останали, само че редица заведения тихомълком избягваха практиката, без да постановат сегрегация. Правителственото решение оставя крайния избор на заведенията за хранене.
Саудитска Арабия позволи на дамите да служат в армията Доскоро кралството бе считано за най-консервативната мюсюлманска страна във връзка с дамите
По-рано през годината кралски указ разреши на дамите от Саудитска Арабия да пътуват в чужбина без мъжко позволение. А през 2018 година беше прекъсната дългогодишна възбрана дамите да карат.

Въпреки това деятели се оплакват, че към момента участват голям брой дискриминационни закони против дами. Освен това няколко дами, защитаващи човешките права, бяха задържани в страната.
Саудитска Арабия отваря порти за задгранични туристи Рияд е подготвил рекламен клип, с който кралството приканва туристите да посетят страната им
Откакто Мохамед бин Салман беше провъзгласен за принц през 2017 година бяха направени редица ходове, които да отворят другояче затвореното саудитско общество.

Реформите провокираха положителен интернационален отзив, само че държавното управление в Рияд беше подложено на критика поради убийството на журналиста Джамал Хашоги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР