Входната врата на културния център "Иван Михайлов" в град Битоля,

...
Входната врата на културния център "Иван Михайлов" в град Битоля,
Коментари Харесай

Подпалиха българския център Иван Михайлов в Битоля

Входната врата на културния център "Иван Михайлов " в град Битоля, в районен съд Македония, е подпалена рано тази заран.

От центъра чакат институциите в най-кратки периоди да да разкрият причинителите на вандалския акт.

Центърът беше публично открит преди два месеца.

Министърът на външните работи на България - Теодора Генчовска, ще посети мястото на случая и ще организира диалог с представителите на сдружението.


Снимка: btvnovinite.bg
Днес и на следващия ден министър Генчовска е на работно посещаване в Република Северна Македония по покана на своя сътрудник Буяр Османи.

Посещението е за продължение на разговора сред министерствата на двете страни по отношение на отворените двустранни въпроси, свързани с осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Във фокуса на диалозите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда акта на тенденциозен палеж, показват от ведомството.

"Тази вандалска офанзива е следващото доказателство, че има доста участници, които са срещу напредъка в връзките сред Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще ", се споделя в позицията им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР