Входната рана е била от към гърба Сега моето дете

...
Входната рана е била от към гърба Сега моето дете
Коментари Харесай

Майката на застреляния от полицай Светльо: Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее

Входната рана е била от към гърба
" Сега моето дете ще гние, а този служител на реда ще си живее ", съобщи майката на  Светльо Младенов Мария Богданова.

" Защо простреля детето ми като едно куче? Дори и да е направил нещо. Не стоя и не споделям, че е прав. Не може да отнемаш човешки живот, в случай, че това е едно дете на 18 години с голи ръце. Детето ми не беше бандит, апаш ".

Това сподели пред Би Ти Ви майката на убития от полицейски патрон Светльо Младенов. Той е бил гонен от чиновници на Министерство на вътрешните работи поради, които направил по-рано денем. Бил е предизвестен четири пъти, след което е бил прострелян с персонално оръжие на служителя на реда. Според нея синът ѝ не е бил нападателен и няма предходни прегрешения.

Филип Гунев някогашен зам.-министър на вътрешните работи Според него е значим подробност, че обирът е бил часове по-рано, а не директно преди преследването от. Той изясни, че стрелковата подготовка в България се движи към минимума, както и че тук служителите на реда имат по 8 патрона годишно за подготовка.

Проф. Калин Гайдаров - някогашен шеф на Института па логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, разяснява, че в такава екстремална обстановка е доста мъчно да се вземе решение по какъв начин да се работи, тъй че да не се нарушат правила, само че и.

" Убеден съм, че в тази ситуация полицейските, за разлика от доста хора, които се изричат, че видите ли, служителят на реда не би трябвало да стреля ", разяснява юрист Иво Найденов. Според него и Гунев няма експлицитна възбрана служители на реда да стрелят с персонално оръжие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР