ВГермания е напът да се разрази сериозен скандал около възрастта

...
ВГермания е напът да се разрази сериозен скандал около възрастта
Коментари Харесай

Звезда на Борусия Дортмунд лъгал за възрастта си

ВГермания е напът да се развихри сериозен скандал към възрастта на младия нападател на Борусия Дортмунд - Юсуфа Мукоко. Медиите в страната се усъмниха, че геният на „ жълто-черните “ е по-възрастен, в сравнение с се показва.

Официално Мукоко се води на 18 години, само че в Германия цитират информация на австрийския вестник Laola1, който твърди, че още през лятото на предходната година осиновителят на нападателя е изпратил до публицист акт на раждане, съгласно който футболистът е в действителност на 22 години, само че документът е бил спрян от издание по юридически път.

Тази вест идва дни след разкритието, че множеството от играчите на Камерун в юношеския отбор на страната до 17 години в действителност са оттатък тази възрастова граница. Именно там е роден нападателят, който се мести в Германия през 2014-а година.

Конкретно за Мукоко това не е първи път, в който има подозрения, че той е фалшифицирал своята възраст. Още през 2017-а година имаше обвинявания по този въпрос, само че тогава Германската федерация удостовери, че датата на раждане на играча е 20 ноември 2004-а година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР