Работниците по визуални ефекти на Marvel единодушно гласуват за обединяване

...
VFX работниците на Marvel Studio единодушно гласуваха да се обединят
Коментари Харесай

VFX работниците на Marvel Studio единодушно гласуваха да се обединят в Международния алианс на служителите на театралната сцена, отбелязвайки първия път, когато работниците по визуални ефекти се обединяват в IATSE, съобщиха от синдиката в сряда.

Кадър от Ant-Man and The Wasp: Quantumania на Marvel Studios, който постави началото на фаза 5 от кинематографичната вселена на Marvel. Кадър от Ant-Man and The Wasp: Quantumania на Marvel Studios, който постави началото на фаза 5 от кинематографичната вселена на Marvel. Marvel Studios

Националният съвет по трудови отношения надзираваше изборите и преброяването беше проведено във вторник, след като служителите на Marvel за първи път подадоха документи за тези избори на 7 август.

„Днес служителите на VFX в Marvel Studios говориха с единодушен, колективен глас, изисквайки справедливо заплащане за часовете, които работят, здравеопазване, безопасна и устойчива работна среда и уважение към работата, която вършат“, Марк Пач, VFX организатор за IATSE , се казва в съобщение.

Въпреки че този синдикат включва само вътрешни VFX работници на Marvel, екипите за визуални ефекти на компанията-майка Disney подадоха документи за собствените си избори, за да се обединят в NLRB, и подкрепени от IATSE, в края на август. Тези синдикални VFX работници стоят зад някои от най-големите хитове на Walt Disney Pictures, според IATSE, включително адаптациите на живо на „Цар Лъв“, „Красавицата и звяра“ и „Аладин“ и „Карибски пирати“.

В момента се провеждат избори за 18-те вътрешни VFX екипа на Disney, каза IATSE.

VFX работните места исторически не са били представлявани от синдикати, въпреки че широк спектър от позиции от производствения дизайн до осветлението и реквизита са попадали под IATSE.

 БЪРБАНК, Калифорния – 24 ЮНИ: Общи изгледи на корпоративната централа на The Walt Disney Company, домът на Walt Disney Studios на 24 юни 2022 г. в Бърбанк, Калифорния. (Снимка от AaronP/Bauer-Griffin/GC Images) БЪРБАНК, Калифорния – 24 ЮНИ: Общи изгледи на корпоративната централа на The Walt Disney Company, домът на Walt Disney Studios на 24 юни 2022 г. в Бърбанк, Калифорния. (Снимка от AaronP/Bauer-Griffin/GC Images) AaronP/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images

„Израснах, мечтаейки да работя по филми на Marvel, така че когато започнах първата си работа в Marvel, имах чувството, че не мога да се оплача от неплатения извънреден труд, липсата на почивки за хранене и невероятния натиск върху VFX екипите да посрещнат крайни срокове, защото просто трябваше да съм благодарен, че изобщо съм тук. Но реалността е, че всеки работник заслужава права“, каза Сара Казуко Чоу, VFX координатор в Marvel.

Но вълна от организиране в областта идва, когато работническото движение в Холивуд е в разгара си. Продукциите спряха, откакто Гилдията на писателите на Америка обяви стачка през май, последвана от членовете на SAG-AFTRA, профсъюза на актьорите, които стачкуваха през юли.

Сега работниците на Marvel VFX ще участват в преговори за колективно договаряне със своя работодател, за да изготвят договор. Все още няма обявени дати за преговори. CNN се обърна към Marvel за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР