Ветровито време днес в страната, поривите на северозападния вятър на

...
Ветровито време днес в страната, поривите на северозападния вятър на
Коментари Харесай

Променлива облачност и до 8 градуса в събота

Ветровито време през днешния ден в страната, поривите на северозападния вятър тук-там доближиха 90 км/ч. Но с вятъра и бързо се затопли – от минус 3° сутринта във Видин, следобяд температурата доближи 11 градуса, а в Кърджали след минус 10°, оптималната е плюс 6°.

През нощта ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - мощен вятър. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, в София - 0°.

Утре облачността ще е променлива. Ще духа най-вече сдържан вятър и оптималните температури ще са сред 3° и 8°.

В планините в Западна България ще превали слаб сняг. И минималните и масималните температури в курортите ще са негативни, на височина 2000 м денем ще е към минус 5 градуса. Ще духа мощен, по най-високите елементи до плевел северозападен вятър, добавя Българска национална телевизия.

След краткотрайното стопляне, от север към Балканите ще се спусне леден въздух и дневните температури на следващия ден ще се намалят, само че над по-голямата част от полуострова ще остане слънчево.

Западна и Централна Европа, както и Западното Средиземноморие и Апенините, остават под въздействие на просторен антициклон и над множеството региони ще е слънчево. Над Източна Европа ще се задържи облачно, прохладно, с валежи от сняг.

У нас в неделя ще е слънчево, а вятърът ще отслабне и сутринта в низините и котловините ще е мъгливо. В понеделник северозападният вятър ще се усили и с него температурите отново ще се покачат. Във вторник ще премине леден атмосферен фронт и тук-там ще превали, най-вече сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР