Ветото върху приетите от Народното събрание изменения в законодателството за

...
Ветото върху приетите от Народното събрание изменения в законодателството за
Коментари Харесай

Пеевски отново скочи срещу Радев, този път заради последното му вето: Действа срещу основни граждански права

Ветото върху признатите от Народното събрание промени в законодателството за адвокатурата, наложено от, би трябвало да бъде преодоляно още на първото съвещание на Народното събрание тази седмица. Това показва в позиция до медиите председателят ПГ на Движение за права и свободи. 

„ Актът на Радев, с който задължава Народното събрание да гласоподава за трети път промените, които подсигуряват на българските жители съответна адвокатска отбрана и уреждат правата на юристите за свободно договаряне и почтено възнаграждение на труда им, не е подсилен от безапелационни причини “, подчертава Пеевски.

Като народни представители, изпълняващи волята на българските жители, ние би трябвало да отчетем реакцията на противоречие с ветото на Радев от страна на адвокатската колегия. Измененията бяха признати с безапелационно болшинство в пленарна зала и това самоцелно несъгласие би трябвало да бъде преодоляно отново с безапелационно болшинство от Народното събрание, споделя още националният представител.

„ Поведението на Радев затвърждава мнението, че той работи против съществени цивилен права, като правото на обективен развой, прокламирано от Хартата на главните права на Европейски Съюз, и подчинявайки институцията на персоналните си политически упоритости се стреми да нагнетява публично и обществено напрежение, посредством което да се намеси неприемливо и директно в хода на предизборната акция за избор на парламент “, приключва позицията на.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР