Ветото върху приетите от Народното събрание изменения в законодателството за

...
Ветото върху приетите от Народното събрание изменения в законодателството за
Коментари Харесай

Пеевски пак погна Радев, този път за ветото върху закона за адвокатурата

Ветото върху признатите от Народното събрание промени в законодателството за адвокатурата, наложено от Радев, би трябвало да бъде преодоляно още на първото съвещание на Народното събрание (НС) тази седмица. За това моли в публикувано до медиите известие ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

По думите му, актът на президента Румен Радев, не е подсилен от безапелационни причини.

С него президентът задължава Народно събрание да гласоподава за трети път промените. Измененията подсигуряват на българските жители съответна адвокатска отбрана и уреждат правата на юристите за свободно договаряне и почтено възнаграждение на труда им, акцентира Пеевски.

„ Като народни представители, изпълняващи волята на българските жители, ние би трябвало да отчетем реакцията на противоречие с ветото на Радев от страна на адвокатската колегия “, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

Той напомня, че промените бяха признати с безапелационно болшинство в пленарна зала. Пеевски показва, че това самоцелно несъгласие би трябвало да бъде преодоляно  още веднъж с безапелационно болшинство от Народното събрание.

„ Поведението на Радев затвърждава мнението, че той работи против съществени цивилен права “, безапелационен е Делян Пеевски.

Според него правото на обективен развой, прокламирано от Хартата на главните права на Европейски Съюз и подчинявайки институцията на персоналните си политически упоритости се стреми да нагнетява публично и обществено напрежение, посредством което да се намеси неприемливо и директно в хода на предизборната акция за избор на парламент, приключва Пеевски.

SafeNews напомня, че президентът Румен Радев наложи несъгласие върху новата правна уредба на особения представител заради несъгласие с правото на Европейския съюз и опасност за ползите на правораздаването., оповестиха от президентската институция.

От там осведомиха, че това е повода президентът да върне за ново разискване в Народното събрание съвсем единомислещо признатите промени в Закона за адвокатурата (ЗА) и Гражданския процесуален кодекс (ГПК), с които се въвеждат нови правила за установяване на особени представители и техните хонорари и за възраженията за прекаленост за разноските за юрист.

Източник: Движение за права и свободи – Пеевски

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР