Ветото на президента върху антикорупционния закон е аргументирано, очаквано и

...
Ветото на президента върху антикорупционния закон е аргументирано, очаквано и
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ветото на президента е аргументирано, очаквано и нормално

Ветото на президента върху антикорупционния закон е аргументирано, предстоящо и обикновено.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков пред БНР.

„ Корупцията е бичът на нашето общество. В ГЕРБ също има адвокати и политици, които схващат, че антикорупционният закон няма да проработи. Надявам се, че инатът ще отстъпи пред причините “, уточни той.

По думите му президентът акцентира, че този закон има един голям недостатък. Разпоредбите в него няма да реализират задачата, която е заложена – ефикасната битка с корупцията.

Народният представител изясни, че на уеб страницата на президентството са качени подробни претекстове за ветото, като в тях няма и нито дума за това, че ръководителят на този орган ще се избира от Народното събрание.

„ Поставен е кардинално въпросът за конституирането на този орган. Позицията на Българска социалистическа партия е, че в случай че шефовете на този антикорупционен орган се дефинират от ръководещото болшинство и всеки един миг могат да бъдат отзовани от него, това ще политизира органа “, сподели още Зарков.

Според него органът е рекламиран като обединен, самостоятелен и антикорупционен, а излиза наяве, че няма да е нито едно от трите.

„ Това слага под въпрос и целия смисъл на неговото битие. В България би трябвало да се научим, че когато има проблем, не би трябвало да го замитаме под килима “, разяснява зам.-председателят на левицата.

Зарков разяснява, че не би трябвало да се приказва за председателството като за мантра, която да потуши всички кавги и "за шест месеца да стоим спокойно, с цел да не се изложим пред чужденците ".

„ Председателството насочва прожекторите към нас, само че те не осветяват единствено розовата част, а сме пред прожекторите такива, каквито сме. Не е срамно, че имаме проблеми. Срамно е, че не желаеме да ги решаваме. Променим ли го, това ще е огромният знак, че България е европейска страна “, сподели още Крум Зарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР