Ветото е наднационална тема - от една страна става дума

...
Ветото е наднационална тема - от една страна става дума
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Беше ясно, че това е сложна коалиция и никога не сме били оптимисти да изкара пълен мандат

Ветото е наднационална тематика - от една страна става дума за бъдещето на Европа, от друга за отбрана на българския интерес. Свалянето на държавното управление беше една интервенция, която в нашите очи изглеждаше безусловно неуместно. Така и не можахме да разберем за какво няколко партии взеха решение да смъкват държавното управление. Това разяснява в " Денят стартира " с Георги Любенов депутатът Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

Няма никакъв отговор и за какво беше свален Никола Минчев - проява на ново болшинство, изясни още Мирчев.

Беше ясно през цялото време, че това е една комплицирана коалиция и ние в никакъв случай не сме били оптимисти да изкара цялостен мандат. Но беше ясно, че има редица провокации пред страната и една от задачите беше нуждата ГЕРБ и Българска социалистическа партия да бъдат държани надалеч от властта. Това беше реализирано.

От тук нататък не следва нищо положително за България, счита Мирчев.

Той е безапелационен, че България може да съществува и без съветски газ и сега осигуряваме синьо гориво на по-евтини доставки.

България в действителност купува по-евтин газ - факт е. Поздравления за министър Василев, за министъра на енергетиката и специалистите, които се оправиха с тази задача. Беше извънредно мъчно, тъй като България не беше планувала да купува полутечен газ, само че се справихме с този проблем. Не би трябвало да имате подозрения, че става дума за ползите на България, а не за политически боричкания, безапелационен е Мирчев.

Сега едно служебно държавно управление - и това е действителна заплаха, може да ни сложи според и това желаеме да го предотвратим, добави той.

Той разяснява и решението на Народно събрание да одобри предлагането на " Демократична България " за даване на мандат на Министерски съвет да одобри предлагането на Френското председателство за Северна Македония.

Слушайки водача на македонската съпротива имам чувството, че България е оказала необикновен напън над Франция, тъй като три партии са застрашени да излязат от държавното управление и приказват за българизация на Македония. Ако България беше предала националния интерес, както сега се пробват да го показват от избрани партии, които бяха трансформирали тази тематика в електорална дъвка... явно натискът, който България е пробвала да окаже на Европейски Съюз е приключил добра работа. Ако това беше неприятна " договорка " за нас, явно македонците нямаше да се тръшкат, изясни Мирчев.

Европейски Съюз към този момент преследва ползите на България, а това е неловко за част от партиите, счита депутатът от " Демократична България ".

Тяснопартийният интерес на " Демократична България " е да се явим на избори, само че това не е в полза на България. Проруските " проксита " ще получат огромна поддръжка и най-вероятно през пролетта още веднъж ще отидем на избори. Това не работи, безапелационен е Мирчев.

По тематиката за връщането на хартиените бюлетини, той съобщи, че " Демократична България " гневно ще се опълчи на това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР