Ветеринарният лекар, който е издал невалиден паспорт на кучето Рая,

...
Ветеринарният лекар, който е издал невалиден паспорт на кучето Рая,
Коментари Харесай

Разкриха нови подробности за сагата с кучето Рая, спасено след призив на Жан Клод Ван Дам

Ветеринарният доктор, който е издал недействителен паспорт на кучето Рая, арестувано за евтаназия в Норвегия, е практикувал нелегално.

Кученцето беше избавено след онлайн апел на екшън артиста Жан Клод Ван Дам.

Ветеринарният доктор Иван Хорозов е попълнил и подписал паспорта на кучето. Той има право да практикува едвам от няколко месеца и работи в лечебница на територията на община Тервел.

"Това е лечебно заведение за животни, в което има право да се прави кастрация, само че няма право да прави приютна активност. Напълно допустимо е и други животни да са били изпращани през този доктор ", разяснява Явор Гечев от фондация "Четири лапи ".

"Най-вероятно става въпрос за канал, който не за първи път изнася животни по точи метод ", допуска той.

През юни тази година Българската организация по сигурност на храните ревизира мястото и установи, че Иван Хорозов не е записал ветеринарната си процедура. Той получава наставление.

Хорозов има и подписан контракт с общината за преодоляване на популацията на бездомните кучета. Местната власт даже дава рейс за залавянето на кучетата, който се оказва, че също не е лицензиран да транспортира животни.

По доклад на общината за 2019 година са обработени 26 кучета. Отделените средства за тях са 29806 лв..

"По нашите информации сътрудника е станал член на Българския ветеринарен съюз за първи път тази година, на 12 юли ", прецизират от ръководителят на институцията доктор Димитър Яновски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР