Ветеринари с втори опит да вземат проби от животните във

...
Ветеринари с втори опит да вземат проби от животните във
Коментари Харесай

Втори опит за вземане на проби от стадата в Болярово

Ветеринари с втори опит да вземат проби от животните във фермата в Болярово, където има позитивен резултат за чума по овцете. Ветеринарните лекари, които през вчерашния ден не съумяха да вземат пробите, ще бъдат заменени. Остава в действие и контролът на входно-изходните пътища към обитаемоте места с огнища на болестта в Странджа.


В Болярово е релативно умерено. Вчера ветеринари не бяха позволени до стопанството, през днешния ден ще бъде изработен още един опит за взимане на повторни проби от животните.
Анна Петрова: Аз съм сигурна че нямам инфектирано животно, тъй като досега от вземането на кръвните проби нямам никакви признаци, нямам заболяло животно, тъй като до в този момент трябваше да имам умряло животно, което нямам. Аз съм подготвена да си поема отговорността за всичко това, че не съм допускала ветеринарите да си свършат работата. Готова съм да поема виновността върху себе си.  Мерки по граничните региони против чумата по животните Мерки по граничните региони против чумата по животните
Денонощни инспекции на първични материали и храни от скотски генезис започнаха и на граничните пунктове "Гюешево " и "Олтоманци ". Те са постановат поради конст...

В четирите села от община Болярово са умъртвени 3128 животни. Собствениците от селата Воден, Крайново и Странджа към този момент получиха компенсациите си. Очаква се в понеделник компенсации да получат и стопаните от Шарково.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР