Ветеранката в брачния живот Неделя Щонова, чийто брак със съпруга

...
Ветеранката в брачния живот Неделя Щонова, чийто брак със съпруга
Коментари Харесай

Д-р Неделя Щонова поддържа пламъкът на страстта със съпруга й жив вече повече от 30 години

Ветеранката в брачния живот Неделя Щонова, чийто брак със брачна половинка й е от над 30 години споделя вдъхновението и трепета, с които го посреща всеки ден. За никого не е загадка, че участничката от „ Денсинг Старс “ е омъжена за известния пловдивски проектант Валентин Маринов, а любовта им е спокойна и хармонична, само че в същото време вихрена и буйна.

 

Слуховете за сантименталните изненади, които водещата на здравното предаване по bTV, неслучайно са толкова пикантни. Един от тях да вземем за пример носи, че Щонова го посрещнала у дома единствено по парфюм и ролкови кънки, а той пък на собствен ред постоянно й подарявал цветя без мотив и поддържа работата й даже персонално описвал с тайм код тематиките и гостите на предаванията й, откогато стартирала тв кариерата си през октомври 2000 година

 

Любовта сред доктор Щонова и арх. Маринов пламнала от пръв взор по време на коледния бал на Община Пловдив. Малко по-късно си дали сметка, че са сродни души – и двамата са дейни и инициативни в специалностите си, натъртват на спортни занимания и споделят една житейска философия. Освен това имат отношение към изкуството във всичките му проявления.

Щонова споделя, че на 20 години момичешкото й сърце се влюбило и от този момент до през днешния ден дели мъжете на този свят на две – Валентин и всички останали. Когато на 23.12.1992 година видяла бъдещия си брачен партньор на коледното празненство, я обляла палитра от страсти – изпитала неспокойствие и ужас, към които се прибавило и мълчание, когато била поканена на танц от него.

Бъдещият й брачен партньор доста държал да танцуват на празен дансинг, преди формалното разкриване на вечерта, с цел да са единствено двамата в ритъма на танца.

 

Когато й подал ръка и я отвел на дансинга, тя се зашеметила… И по този начин в този танц, наименуван орис, към този момент 31 години се разлистват със брачна половинка й. 

Малко след запознанството им, двамата се видели на Гребния канал, където играели тенис и разкрили, че увлечението към спорта и танците е другото общо посред им.

 

Д-р Щонова показва, че арх. Маринов с изключение на всичко друго е художник, шахматист, създател на емблематични планове в Града под тепетата, на календар с портрети на забележителности и златен медалист с националния ни тим по математика в куп интернационалните надпревари.

Освен това има 1000 полета с делтапланер, занимавал се е професионално с мятане на копие, свири и пее, даже има записан музикален диск и какво ли още не.

 

Едва ли за някого ще е изненада, че спортът и за двамата съпрузи е наложителен освен в всекидневието им, а и по време на фамилни ваканции. Плод на любовта им, е порасналата им щерка, носеща името Лилия-Сапфира.

Д-р Щонова също не отстъпва на брачна половинка си по претовареност и дефинира себе си като боец, защото се бори за нещата, в които има вяра. С времето и всички човешки ориси, с които я е срещнал животът, се е отучила от гнева и се е възпитала в примирение. Вярва, че външните условия нямат толкова огромна мощ, каквато им се приписва, не и колкото настройката ни.

 

Категорична е, че това е знамение, а когато човек е признателен за чудесата, излъчва наслада. Лекарката употребява времето на пандемия, с цел да отбрани докторската си дисертация за връзката сред прочувствените и физическите им проявления. Наскоро издаде и книгата „ Хвърчило за Рая “, в която споделя вдъхновяващи истории, като към тях прибавя и своето знамение – да стане майка. Както е известно, доктор Щонова била бременна с разнояйчни близнаци, само че в четвъртия месец изгубила момченцето. Цели 7 години чакала чудото да се случи и да забременее, а лекарите й казвали, че е психогенно и е от прекомерна фиксация или стрес.

 

Споделя, че точно пътят към фантазията й за дете я трансформирал доста, направил я по-великодушна, състрадателна, кротка и смирена, преобразила се изцяло като човек и в този момент се харесва доста повече отпреди, когато в нея имало доза нарцисизъм и твърдоглавост.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР