Ветерани на Левски, роднини и приятели спретнаха парти изненада на

...
Ветерани на Левски, роднини и приятели спретнаха парти изненада на
Коментари Харесай

Ветерани на Левски спретнаха изненада на Гибона

Ветерани на Левски, родственици и другари спретнаха празненство изненада на легендата на „ синия “ клуб Божидар Искренов. Повод за това беше отбелязването на 60-годишния празник на Гибона или както е прочут също " Радостта на народа ". Той е младеж на Левски, дебютира със „ синята “ фланелка през 1980 година и става първенец на България със „ сините “ три пъти и два пъти притежател на Купата на България. За Левски има има 279 мача, в които е отбелязал и 60 гола.
 Интересът е голям: Левски разпродаде стадиона за часове Интересът е голям: Левски разпродаде стадиона за часове
Любопитен миг от кариерата на Гибона е, че е играл и за „ безконечния “ противник ЦСКА, като записва 18 дуела и 6 попадения, а с изключение на двата гранда на българския футбол, той се е подвизавал в тимовете на Ботев (Пловдив), Шумен и Септември (София). В чужбина пък е бил част от съставите на Реал Сарагоса и Лозана, а кариерата му завършва в американския Вашингтон Уортхогс.

За националния тим на България Искренов има 58 мача и 5 гола, като е участник на международните финали през 1986 година в Мексико. Понастоящем „ Радостта на народа “ живее в Съединени американски щати, където подкрепя развиването на млади гении.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР