Ветеранът върви към спечелване на приза Футболист на годината за

...
Ветеранът върви към спечелване на приза Футболист на годината за
Коментари Харесай

Ветеранът Камбуров триумфира на "Футболист на годината"?

Ветеранът върви към продобиване на наградата " Футболист на годината " за 2021 година, написа " България през днешния ден ". Изданието се базира на " настроенията в гилдията ", защото един ден преди настъпването на 2022 година гласуването измежду спортните публицисти завърши.
41-годишният нападател не завоюва трофей през 2021 година, само че други няколко фактора накланят везните в негова форма. Най-големият от тях е счупването на брадясалия връх на Петър Жеков за най-вече осъществени попадения в българския футбол. Той към този момент има на сметката си невероятните 256 гола в " А " група и Първа лига. Друг фактор е фактът, че Камбуров в никакъв случай не е печелил тази премия и възможният първи път може да бъде признат като премия за повсеместен принос.
Освен с най-вече голове, нападателят може да стане и футболистът с най-вече мачове в елита. Сега той е на 6 срещи от върха на Георги Илиев (461). Ако Мартин остане в и клубът продължи съществуването си, той има шанса да усъвършенства достижението.
Същевременно, в интерес на Камбуров работят и два протеста на част от публицистите. Някои от тях считат, че никой от националите ни не заслужава премията поради слабите резултати на А-отбора ни през годината. В същото време ветеранът от години не получава повиквателни. Бойкот има и против един от любимците за " Футболист на годината " - . Той е недолюбван от публицистите с пристрастия към ЦСКА поради прехвърлянето си в Лудогорец, както и от тези, които симпатизират на Левски. Тяхното съображение е " аленото " му минало.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР