Ветеранът Роджър Федерер влезе в 1/4 финалите на "Уимбълдън", след

...
Ветеранът Роджър Федерер влезе в 1/4 финалите на "Уимбълдън", след
Коментари Харесай

Федерер ще играе 18-ти четвъртфинал на Уимбълдън

Ветеранът Роджър Федерер влезе в 1/4 финалите на "Уимбълдън ", откакто записа чиста победа в три сета против Лоренцо Сонего. Швейцарецът се наложи над италианеца със 7:5, 6:4, 6:2 за 2 часа и 11 минути.

Федерер осъществя пет пробива от 15 благоприятни условия и сбърка единствено един път на своя сервис. За място в полуфиналите на Уимбълдън Маестрото ще играе с спечелилия от мача сред Данийл Медведев и Хуберт Хуркач, който бе пресечен поради дъжд и ще бъде доигран през днешния ден.

Осемкратният победител на Уимбълдън Федерер за 18-и път си обезпечи място измежду най-хубавите от на тревния шампионат от Големия шлем. Швейцарецът, който през август ще навърши 40 години, стана най-възрастният състезател, достигнал до 1/4 финалите на Уимбълдън от началото на Откритата епоха през 1968 година

Поставеният под №4 Александър Зверев напусна шампионата след загуба от канадеца Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 6:7 (6:8), 6:3, 6:3, 4:6. Сражението на корта продължи малко повече от 4 часа. Оже-Алиасим в идващия кръг ще играе с Матео Беретини, който по-рано в понеделник надделя безапелационно представителя на Беларус Иля Ивашка с 6:4, 6:3, 6:1.

20-годишният канадец за първи път стигна до тази фаза на "Уимбълдън ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР