Ветеранът Лий Уестууд бе определен за Най-добър европейски голфър на

...
Ветеранът Лий Уестууд бе определен за Най-добър европейски голфър на
Коментари Харесай

Лий Уестууд е за четвърти път Най-добър европейски голфър на годината

Ветеранът Лий Уестууд бе избран за Най-добър европейски голфър на годината за четвърти път, повече от 20 години, откакто за първи път завоюва званието.

47-годишният англичанин възвърна остарялата си форма през 2020, стартирайки при започване на годината с успех на Абу Даби Чемпиъншип през януари, трансформирайки се навреме в първия деен голфър, който печели шампионат в четири разнообразни десетилетия. Той приключи сезона, повлиян от ковид, печелейки Състезанието до Дубай, откакто остана втори зад Мат Фитцпатрик на Тур Чемпиъншип по-рано този месец.

Той стана най-възрастният победител в Състезанието до Дубай на 47 години, седем месеца и 20 дни. Единственото нещо, което липсва в сбирката му, е купа от Мейджърите. Капитанът на Европа за Райдър Къп Падриг Харингтън показа, че на база формата му от тази година, Уестууд може да бъде включен в конфликта сред Европа и Съединени американски щати следващата година – за него това би било 11-о присъединяване в влиятелната отборна конкуренция.

„ За мен е изключителна чест и привилегия да бъда избран за Най-добър европейски голфър на годината – знаех, че конкуренцията за премията тази година беше извънредно яростна. Благодаря на медиите за техните гласове – желая да поздравя и всички останали в Европейския тур, които се оправиха ослепително през тази година в толкоз сложна и невиждана обстановка “, сподели Уестууд, спечелил званието преди през 1998, 2000 и 2009.

БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР