Ветеран на 97 години получи медал по случай юбилея на

...
Ветеран на 97 години получи медал по случай юбилея на
Коментари Харесай

Ветеран на 97 г. с медал от ЦСКА

Ветеран на 97 години получи орден по случай юбилея на ЦСКА. Ганчо Василев дойде на стадион „ Българска войска “ с извинението, че не могъл да участва на огромните тържества в събота. Вече на 97 лета той игра за „ алените “ в интервала 1949-1954 година. Спортният шеф Пламен Марков посрещна един от първите герои на ЦСКА и му връчи орден и фланелка.
Роденият в Русе деец е първенец и притежател на купата на България с „ алените “. Шефът на музея на славата Александър Манов си спомни по какъв начин като млад кореспондент е изпратил Василев на летището, когато отивал да играе за „ Брженов “ (Прага). Впоследствие българският футболист е защитавал цветовете и на „ Мюнхен 1860 “.
На „ Българска войска “ се събраха митове от екстракласа 3 дни след юбилея. Аспарух Никодимов „ селекционира “ своите звезди, отстранили „ Нотингам “ и „ Ливърпул “. Най-голямата атракция беше Цветан Йончев, който се завърна от Щатите за празника. Присъстваха още Марков, Георги Велинов, Георги Илиев и вездесъщият теляк Христо Запрянов-Доцента. Аплодисменти обра фотография на известния фотограф Бончук Андонов, която Йончев получи от мача ЦСКА – „ Ювентус (2:1) през 1975 година – в двубой с огромния Клаудио Джентиле. „ Ще си я сложа на видно място вкъщи “, рече рекордьорът по голове в КЕШ за България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР