Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" спечелиха престижната награда

...
Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост" спечелиха престижната награда
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс и Вашингтон пост спечелиха наградата Пулицър

Вестниците "Ню Йорк таймс " и "Вашингтон пост " завоюваха влиятелната премия Пулицър в категорията за изявления с общонационално значение за серия от публикации и материали, отдадени на вероятни контакти сред хора от предизборния екип на Доналд Тръмп и съветски представители, предадоха международните организации.

В. "Ню Йорк таймс " и сп. "Ню Йоркър " получиха оценката Пулицър в категорията за публицистика в услуга на обществото за публикациите, в които разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, упрекнат от десетки дами от шоу бизнеса в полови похищения, осъществявани в продължение на години. В резултат на тези разкрития се зароди придвижването "Аз също ".

Агенция Ройтерс получи премията Пулицър в категорията за интернационална публицистика за репортажи, разкриващи връзките сред филипинския президент Родриго Дутерте и полицейски "отряди на гибелта ".

Ройтерс получава премията Пулицър и в категорията за снимка за фрагменти, отразяващи рецесията с рохингите в Мианма.

Наградата Пулицър е най-престижното американско отличие в региона на публицистиката, което се присъжда от 1917 година Понастоящем то се присъжда освен в журналистически категории, само че и в региона на литературата, музиката и драматургията. Наградата се съпровожда и от 15 000 $.

Отличията в другите категории бяха оповестени на гала във Факултета по публицистика към Колумбийския университет в Ню Йорк.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР