Вестник Труд“ започна съвместна рубрика със сдружение Приятели, помагайте“. Всяка

...
Вестник Труд“ започна съвместна рубрика със сдружение Приятели, помагайте“. Всяка
Коментари Харесай

Доброволци помогнаха на самотно живеещ мъж във Вакарел

 Приятели, помагайте Вестник „ Труд “ стартира взаимна графа със съдружие „ Приятели, помагайте “ . Всяка седмица ще представяме вик за помощ, получен от неговите координатори и ще показаме какво е свършено с помощта на доброволци и донори.
 06-1  06-4  06-2  06-3
Търсят му работа – бил е ел. механик, стругар, монтьор, химик


Самотно живеещ мъж от софийското село Вакарел получи помощ след следващата дарителска акция на съдружие „ Приятели, помагайте “. Сигнал за изпадналия в усложнение 50-годишен Траян Николов Колев подава негов комшия, с който се познават от години.

„ Казвам се Кънчо Георгиев Кънчев, познавам чичо Траян откогато пребивавам тук, обърнах се към сдружението с молба за помощ, тъй като той живее в доста тежки условия “, споделя съседът. По думите му чичо Траян е уединен, претърпява мъчно и от близо година си търси работа. Заедно с други положителни хора му оказват помощ с каквото могат, само че защото и техните благоприятни условия са лимитирани, вземат решение да се извърнат към съдружие „ Приятели, помагайте “. „ Намерихме вашата страница, обадихме се и ви помолихме за помощ, тъй като ние към този момент нямаме опция. Виждам, че помагате на хора от цяла България и съм сигурен, че ще помогнете и в този момент “, споделя Кънчо.

След подадения сигнал ръководителят на сдружението Лео Кадели изпраща сътрудниците си Венета и Георги, координатори за София област, които отиват да ревизират в какви условия живее чичо Траян. Изпращат снимков материал, който демонстрира нищетата в дома му. Веднага по-късно стартира акцията – изготвя се лист с нужните артикули и се взема решение какво е най-необходимо за чичо Траян. Дарители се свързват със сдружението с готовност да оказват помощ на изпадналия в потребност. Предоставят облекла, одеяла, храна, битови артикули и артикули. Преди дни с буса на сдружението са доставени 3 кубика дърва, част от които идват от Сливен. С тях чичо Траян ще прекара остатъка от зимата. Заедно с доброволци разчистват и освежават дома му, с цел да живее в по-спокойна и приятна конюнктура.

При срещата на чичо Траян с ръководителя на „ Приятели, помагайте “ Лео Кадели и две млади девойки, присъединили се в идеята, мъжът с наслада благодари за помощта и споделя, че подадената ръка в никакъв случай не е забравена. Въпреки сложното състояние, в което се намира, чичо Траян е с положително сърце и изрича поддръжката си за други нуждаещи се като него хора. „ Аз самият преди години живеех в село Гара Елин Пелин и не е минавал и месец, в който да не оказа помощ на други хора – на някое детенце или на човек в неволя “, споделя мъжът.

Развълнуван и признателен от помощта, която е получил, чичо Траян възкликва: „ Боже, по какъв начин да ви се отблагодаря? Нима има живот и на този свят, съвсем бях изгубил вяра “. „ Не чакаме нищо, с всички тези положителни хора оказваме помощ на изпаднали в неволя като теб “, дава отговор Лео Кадели, като изрича своята благодарност към сестрите Цветелина и Елена, че са част от благородната самодейност. „ Щастливи сме, че има хора като вас, които оказват помощ на нуждаещите се, постоянно сме подготвени да се отзовем на сигнал за помощ “, споделят девойките и насочат зов към всички положителни хора да оказват помощ в идеите. „ Всеки един от вас може да направи подаяние – една чанта, един буркан, едно дърво, всеки с каквото може. Помагайте, положителното побеждава “, споделя Лео Кадели.

Освен съчувствен и добър човек, чичо Траян е и доста трудолюбив и сръчен. В момента той има потребност от работа и се надява посредством сдружението да сбъдне и тази своя фантазия. „ Аз съм човек с доста специалности, работил съм на доста места – бил съм ел. механик, стругар, монтьор, химик, какво ли не “, споделя чичо Траян. „ Ако някой има работно място за него, дано да се свърже с нас, с цел да му спомагаме. Ние от сдружението намерихме работа на много хора и в Хасково – чичо Митко и чичо Петко са едни от тях. Те към този момент работят, получават заплати и са щастливи, тъй като им връщаме вярата в положителното “, изяснява Лео Кадели.

Нова задача


Помощ за фамилии от Момчиловци


Сдружение „ Приятели, помагайте “ взе участие в нова дарителска задача в помощ на седемте фамилии от родопското село Момчиловци, които останаха без дом дни преди Коледа поради огромен пожар. Днес те към този момент имат покрив над главите си и усмивката още веднъж е на техните лица. „ Приятели, помагайте “ оказват помощ за цялото обзавеждане на дома и подаряват неща от първа нужда. Предстои да бъдат предоставени и плочки за новия дом на фамилиите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР