Вестник “Труд започна съвместна рубрика с платформата “Приятели, помагайте. Всяка

...
Вестник “Труд започна съвместна рубрика с платформата “Приятели, помагайте. Всяка
Коментари Харесай

Доброволци радват хора в беда

 Новата визитка на платформата

Вестник “Труд ” стартира взаимна графа с платформата “Приятели, помагайте ”. Всяка седмица ще представяме вик за помощ, получен от нейните координатори и ще демонстрираме какво е свършено с помощта на доброволци и донори.

Платформата “Приятели, помагайте ” обезпечи инвалидна количка и инвалиден стол на 14-годишно дете. Зов за помощ изпраща баба Ана, която се грижи за дребния си внук Кристиян, който страда от детска церебрална парализа.
 09-4  09-5  09-3  09-2
Баба и внук живеят в горнооряховското село Драганово. Заради тежката орис на Кристиян Ана подава молба за количка преди две години до обществените, която по този начин и не идва. Председателят на платформата Лео Кадели получава сигнал от локална медия, която споделя за потребността на фамилията. Само за ден, откакто Лео споделя в клип във фейсбук за 14-годишното момче, се обезпечава нужната инвалидна количка. Благодарение на нея Криси, който е четвърти клас, може да се придвижва до “Дневния център за деца с увреждания ” в Горна Оряховица. Неговата баба Ана е признателна на всички съдействали за сбъдването на желанието им.

Не след дълго от “Приятели, помагайте ” схващат, че Кристиян има потребност и от инвалиден стол, в който да се движи в домашни условия. Дни преди Великден баба Ана и нейният внук са зарадвани и с него, а също по този начин получават хранителни артикули, козунаци и яйца за идните празници.

Млад мъж от Велико Търново също има потребност от помощта на “Приятели, помагайте ”. Координаторът за тази област Калина Тотева бързо откликва на апела и посещава нуждаещия се Петьо. Сигналът до платформата подава неговият обществен асистент и другар Мариана, която е с него от предишното лято. Петьо има проблеми с краката и е обездвижен от 12 години поради тежка злополука. Той получава месечна пенсия от 235 лева, която е извънредно незадоволителна за потребностите му. В отправената молба до платформата, Мариана, желае памперси за Петьо. Доброволците от “Приятели, помагайте ” изпращат нужните памперси и хранителни артикули.

Председателят на платформата Лео Кадели описа пред “Труд ” и за суровата орис на Иван Александров от село Поликраище. Иван губи дребния си брат, а по-късно и работата си в локална компания, поради няколкодневното му неявяване, подбудено от погребението на умрелия му брат. Мъжът не желае средства, а малко хранителни артикули и да си откри нова работа. “За да продължа някак живота ”, споделя Иван. Калина Тотева реагира стремително и намира работа на Иван, а за Великденските празници му носи козунак, яйца и такъми от първа нужда.

Нова задача

Помощ за дом за деца с увреждания

Директорката на “Дома за деца с увреждания ” Цветина Райчева в Две Могили се обръща към “Приятели, помагайте ” с зов за матраци. След като от платформата реагират и обезпечават три матрака и пералня, от Общината се включват и доставят дома с още 9, с помощта на съдействието на кмет Божидар Борисов и зам.-кмет госпожа Русинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР