Вестник „Таймс“ съобщава, че британското правителство има готов план за

...
Вестник „Таймс“ съобщава, че британското правителство има готов план за
Коментари Харесай

Британския кабинет има план за пълен локдаун след Коледа

Вестник „ Таймс “ оповестява, че английското държавно управление има подготвен проект за двуседмичен локдаун след Коледа, който включва възбрана за посещение по домовете, оповестява БНР. Според „ Таймс “ новите разпореждания ще забранят изцяло общуването на хора от разнообразни фамилии на закрито, в случай че не се постанова незабавна работа. Пъбовете и заведенията за хранене ще минат на обслужване само навън.

„ Файненшъл таймс “ пък написа, че министър председателят Борис Джонсън е бил осведомен със серия от благоприятни условия от „ леки упътвания за вземане предвид на хората със сегашните разпореждания до налагане на цялостен локдаун “. Вестникът цитира доближени на премиера, които настояват, че той избира по-леката форма, само че в това време би трябвало да бъде реалист през опасността от Омикрон.

Според изтекла информация от последното съвещание на групата научни съветници за изключителни обстановки, забелязана от Би Би Си, учените са споделили на министрите, че доста скоро би трябвало да бъдат въведени по-строги ограничения. Те упорстват да не се изчаква настъпването на новата 2022 година.

Всичко това става откакто в петък бяга регистрирани рекордните 93 045 доказани случаи на заразяване с Covid-19 – най-голямата бройкаq откогато настъпи пандемията. Броят на постъпилите в лечебни заведения в Лондон се e нараснал с близо 30% за седмица.

Кметът на Лондон Садик Хан разгласи през днешния ден изключителна обстановка, с цел да помогне на лечебните заведения в града да се оправят увеличаващия се брой пациентите с COVID-19 поради бързо разпространяващия се вид Омикрон на ковид, съобщи Ройтерс.

Предприемането на тази стъпка ще разреши по-тясна съгласуваност сред другите държавни служби, откакто Англия записва през вчерашния ден най-големия дневен растеж на броя на новите случаи на COVID-19 от началото на пандемията.

Хоспитализациите и дефицитът на медицински личен състав се усилват, сподели Хан и добави, че след съвещания е решил заради сериозността на ситуацията да разгласи през днешния ден " изключителна обстановка ". " Увеличаването на броя на случаите на разновидността Омикрон в нашата столица е доста тревожно ", добави Хан. Омикрон бързо стана преобладаващ, броят на новите случаи внезапно скочи, а броят на приетите в болница още веднъж пораства, сподели кметът.

Лондон е записал 65 525 нови случая на ковид през последните седем дни, от които 26 418 за последните 24 часа, за които бяха обявени данни.

Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, разгласи такова изключително състояние и през януари, когато растежът на случаите на COVID-19 заплашваше да претрупа лечебните заведения.
Според последни оценки на Омикрон се падат повече от 80 % от новите случаи на COVID-19 в Лондон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР