Вестник „Сега“ на газовия бос Сашо Дончев никога не е

...
Вестник „Сега“ на газовия бос Сашо Дончев никога не е
Коментари Харесай

“Сега“ обгази ефира с лъжи за Пеевски

Вестник „ Сега “ на газовия необут Сашо Дончев в никакъв случай не е крил, че е част от проведената медийна група, която методично популяризира подправени вести и откровени клюки против депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски, написа "Монитор ".
Медийният конгломерат на обединените от ползите си Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Цветан Василев работи като добре смазана машина и е все по-очевидно, че публицистичната им политика се управлява от една и съща „ планьорка “. За читателите – по този начин ние, публицистите, назоваваме оперативката, на която преглеждаме дилемите и събитията за деня.

Планьорките на проведената медийна група отпред с обвиняем предприемач стартират и приключват с подправеното факсимиле, че Делян Пеевски е медиен магнат от галактически мащаб. Според зле изфабрикуваните подправени вести Пеевски управлява Българска национална телевизия, БНР, Съвет за електронни медии, Нова тв, разпространяването на печата, а евентуално държи вестници и малките екрани в Африка, Азия, Тихоокеанския басейн и Централна Америка.

Сега съществено. „ Близък на Пеевски правист ще написа нова медийна регулация “, лъже в заглавие в. „ Сега “. В публикацията, отдадена на измененията в Закона за радиото и малкия екран, написа че „ представител на извънредно близката до властта и до депутата Делян Пеевски телевизия Канал 3 се оказа част от експертната група, която ще прави оферти за огромни промени в Закона за радиото и телевизията”.

Става дума за юриста на Канал 3 Мая Георгиева, а операцията в тази ситуация е, че тази телевизия е „ извънредно близка “ на Делян Пеевски. Припомняме, че Делян Пеевски се отхвърли от придобиването на Канал 3 още през март 2016 година и това бе в детайли отразено в медиите, в това число и от гравитиращите към задругата на Сашо Дончев, Иво Прокопиев и Цветан Василев.

Три години и половина по-късно обаче въпреки всичко се повтаря сектантската мантра, че Канал 3 е „ извънредно близка “ до Пеевски. Внушението е ясно – че надали не тази телевизия принадлежи на Пеевски.

Припомняме още, че Делян Пеевски е издател на вестниците „ Телеграф “, „ Монитор “, „ Политика “, „ Меридиан мач “ и интернет-агенцията „ Монитор “ и хъшлашкото обвързване на името му с други медии е манипулативно.

Що се отнася до измененията в Закона за радиото и малкия екран, явно там е „ заровено кучето “, което кара олигархията да губи хладнокръвие.

А с изключение на юристът на Канал 3 Мая Георгиева, в комисията, която ще работи по измененията в закона, влизат още членът на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, членът на УС на Българска национална телевизия Христо Томов, юристът на БНР Елена Великова, юристите на бТВ и Нова тв Господин Йовчев и Елена Великова, шефът на асоциацията на частните радиа и малките екрани АБРО Анна Танова и някогашният шеф на БНР Валерий Тодоров.

Това е експертната група, формирана напълно от представители на гилдията на електронните медии, която ще предлага новите правила в закона за въпросните електронни медии. Самите оферти нямат силата на закон. Те подлежат на публично разискване, редакция, разглеждане в парламентарни комисии, две гласувания в Народното събрание.

При това състояние намесването на името на Делян Пеевски като някакъв владетел в сянка, който надали не стои зад измененията в закона за радиото и малкия екран, е, меко казано, несъответстващо. Простичко казано, „ Сега “ обгази читателите си с една миризлива пропагандна неистина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР