Вестник Марица спазва традицията да стартира новата седмица с интересни

...
Вестник Марица спазва традицията да стартира новата седмица с интересни
Коментари Харесай

Четете в Марица: 19,5 млн. брадясали борчове на шията на...

Вестник " Марица " съблюдава традицията да започва новата седмица с забавни материали и вести. Ето и акцентите в броя за понеделник:

Бариера стопира нашествието на коли в " Капана "

С преграда скоро ще се управлява достъпът на коли в пешеходната зона в „ Капана “. Съоръжението е поставено на ул. „ Железарска “, а тези дни сложиха и будката за защита малко след първата пресечка към квартала от Тунела, по която трафикът няма да се стопира. Според градската администрация новият ред ще постави завършек на нашествието от коли, изключително във вечерните часове.

" Брадясали " борчове от 19,5 млн. лв. висят на шията на Община Пловдив

Внушителната сума в размер на 19,5 млн. лв. дължат на Община Пловдив компании и жители, излиза наяве от разбор, квалифициран от кметската администрация. Повечето борчове са " брадясали ", насъбрани са през последните 18 години и се премятат в бюджетните информации като топка за пинг-понг.

На процедура 70-80 на от отговорностите са несъбираеми и следва да бъдат отписани, твърди в изявление пред " Марица " отрасловият зам.-кмет Величко Родопски.

Добра вест за водачите, вижда се краят на тапите на бул. " Никола Вапцаров "

Северното платно на бул. " Никола Вапцаров " при кръстовището с Коматевско шосе ще бъде отворено тази седмица за придвижване. Новината се посреща с огромна наслада от водачи и пасажери, които имаха огромни проблеми с непрекъснатите тапи и тапи. Според графика, утвърден от Община Пловдив, ремонтът трябваше да завърши до края на септември, само че кметът Здравко Димитров е помолил да съкратят периодите. Работата е свършена с един месец преди уговорената дата.

Реставратори връщат блясъка на Римския форум-север

Възстановяването на Римския форум-север до Централна поща наближава финала си. В археологическия комплекс тези дни влизат реставратори, с цел да вдъхнат живот на античните реликви от 1.-2. век, откакто планът получи стопроцентовата поддръжка от Министерството на културата и е издадено строително позволение за реставрационните работи.

Инвалид пропищя от съседи роми, наводнявали го непрекъснато

Продължаваща с години драма описа пред " Марица " инвалидът Антон Тенев. " От години пребивавам в безчовечен условия и съм заставен да търпи непрекъснати наводнения от съседите си ", твърди мъжът. Той е единственият българин в населявания най-вече от роми блок на ул. „ Бъндерица 18 “ в регион " Източен ".

Пуснаха " море за самотници " на Слънчев бряг

Пандемията вкара в дълбока рецесия активността на туроператорските компании и до момента в който едни бяха принудени да замразят бизнеса си и да чакат на помощи от страната, други впрегнаха целия си креатив, с цел да изкарат такива предложения за пътувания, на които не може да се устои. Сред тях е предлагането за соло на море в Слънчев бряг!

Гостите се настаняват единствено в единични стаи и сами вземат решение дали и по кое време ще вървят на плаж или басейн, какво ще ядат и дали ще спят до обяд. " Сами, само че не самотни! " - това е мотото на новаторската услуга на туристическа компания „ Чинар холидейз”. Цените на база олинклузив стартират от 560 лв. за пет нощувки или седем за 750 лв..

Африканската чума по свинете завладя още една плантация

Африканска чума по свинете (АЧС) порази фамилна плантация в пазарджишкото село Сбор. Това е третото следващо огнище на болестта, което ветеринарните управляващи откриват през последните няколко дни и второ на територията на община Пазарджик. Село Сбор се намира в трикилометровата защитна зона към първото оповестено огнище в Априлци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР