Вестник Дейли телеграф“ пише, че през август ще започне във

...
Вестник Дейли телеграф“ пише, че през август ще започне във
Коментари Харесай

„Дейли телеграф“: От август на Острова започва ваксинация на деца

Вестник „ Дейли телеграф “ написа, че през август ще стартира във Англия, съгласно прелиминарен проект на държавното управление за придобиване на оптимален имунитет на популацията против вируса.
Изданието цитира два източник, взели участие в подготвянето на проектите, които са декларирали, че през август може да стартира имунизирането на британчета под 18 години, което е месеци по-рано от предстоящото.
В университета в Оксфорд към този момент се вършат проучвания за това до каква степен са безвредни за децата и държавното управление изчаква резултатите преди да вземе дефинитивно решение.
 Moderna към този момент почна проби на ваксина против ковид при дребни деца Moderna към този момент почна проби на ваксина против ковид при дребни деца
Американската компания Moderna стартира клинично изследване на ваксина против ковид при деца. В изследването вземат участие деца на възраст...
Предполага се, че решението ще бъде взето през юни или юли.
„ Дейли телеграф “ напомня, че Израел, който е международен отличник по съразмерност на ваксинирано население, към този момент дава ваксини на 16 и 17 годишните.
Привържениците на проектите виждат в тях метод да се ограничи до най-малко разпространяването на заразяванията, само че критиците означават, че съставлява относително невисок риск за децата и че няма доказателства дали имунизациите са безвредни за тях.
Ако се запазят сегашните темпове на имунизиране във Англия от към 3 милиона първа доза седмично, то е допустимо множеството от 11-те милиона деца в учебна възраст да бъдат ваксинирани преди началото на идната образователна година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР