Вестник Aydınlık публикува днес интервю на първа страница с Евгений

...
Вестник Aydınlık публикува днес интервю на първа страница с Евгений
Коментари Харесай

Влиятелният руснак Евгений Пригожин пред вестник Aydınlık

Вестник Aydınlık разгласява през днешния ден изявление на първа страница с Евгений Пригожин, който нарекоха „ авторитетен руснак “ и „ индивидът, който назовават притежател на ЧВК Вагнер “.

Пригожин разяснява пред читателите на Aydınlık турските военни интервенции против Кюрдската работническа партия (ПКК) и нейните клонове в Сирия, Демократичния съюз (PYD).

Статията се назовава " Свещената война на турската войска ", в която руснакът приказва за съдействието на кюрдските сепаратисти с бойците от групировката ДАЕШ и за тяхната материална поддръжка от Съединени американски щати.

На страниците на изданието той го изяснява това по следния метод: ИДИЛ са били победени, те просто са се включили към редиците на Сирийските демократични сили (SDF), които се състоят най-вече от кюрди, само че също по този начин и от араби.

И макар че Съединени американски щати споделят, че SDF няма нищо общо с PYD, Анкара не има вяра на това и упреква сътрудниците си в съдействие с враговете на Турция.

По-нататък Пригожин прави извода, че турците имат цялостното морално право да се бият с тези групировки, тъй като те заплашват Турция – и, затова, това е свещена война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР