Вестник Al-Jarida публикува статията Израел: Асад е последният президент на

...
Вестник Al-Jarida публикува статията Израел: Асад е последният президент на
Коментари Харесай

Израел заплашва да бомбардира иранските бази в Сирия

Вестник Al-Jarida разгласява публикацията „ Израел: Асад е последният президент на Сирия ”. При написването й кореспондентът на вестника научил в Дамаск от „ западен дипломатически източник ”, че Башар Асад ще стане „ последният алавитски президент на Сирия ”. Израелски източник коментирал непреките договаряния сред Вашингтон, Москва, Израел и Иран за основаване на буферни зони край границите на Израел със Сирия и с Ливан. Израел по време на договарянията удостоверил, че ще бомбардира всички ирански обекти на разстояние 40 км от демилитаризираната зона на Голанските възвишения.

Западният източник декларирал: „ Сирия няма още веднъж да стане това, което беше, федерализацията или конфедерацията са неизбежни”. Той показал също, че и Ливан „ няма имунитет” срещу сходен сюжет.

Източникът коментирал непредвидената аудиенция на Башар Асад в Русия. Асад сякаш предал на Путин известие до Бенямин Нетаняху, че е подготвен да разиска 40-километровата зона за сигурност на Голанските възвишения. Освен това Асад сякаш бил подготвен да прегледа въпроса за даване на автономност на друзите и кюрдите.

От своя страна Нетаняху уверил Путин, че е подготвен да разисква с Асад тази концепция, само че упорства за извеждането на иранските сили и „ Хизбула” от Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР