Веста, че телекомите вдигат тарифите не изненада никой.За трета поредна

...
Веста, че телекомите вдигат тарифите не изненада никой.За трета поредна
Коментари Харесай

След Виваком още един мобилен оператор вдига тарифите

Веста, че телекомите подвигат цените не изненада никой.

За трета поредна година телекоми у нас подвигат месечните си такси поради инфлацията. Първи Vivacom оповестиха индексация, само че към този момент е ясно, че ще ги последват и от A1.

" Нашите разноски също са съществено увеличени, което постанова да правим индексация на месечните абонаменти такси. Това е общоприета процедура в Европейски Съюз, която е планувана в договорите и надлежно използваните към тях Общи условия на нашите клиенти ", обявиха пред Българска телеграфна агенция от " A1 България ".

Пред организацията от компанията означават, че през 2023 година инфлацията е траяла да бъде на високи равнища, " макар лекия спад през последните три месеца ", само че за поредна година е много над междинната спрямо предходните над 10 години.

" Анализираме въздействието на инфлацията върху нашия бизнес, с цел да можем да вземем най-хубавото решение за нашите клиенти и за компанията. След като имаме подготвеност, ще уведомим нашите клиенти във допустимо най-кратки периоди ", се показва в отговора на A1 на питане на организацията.

От Vivacom към този момент оповестиха, че подвигат таксите с 4,7% - колкото е и средногодишната инфлация за 2023 година по данни на националната статистика. Промяната ще се отрази във февруарските сметки.

От Yettel са отказали коментар по тематиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР