Вещи на актрисата Лайза Минели, сред които и култовото ѝ

...
Вещи на актрисата Лайза Минели, сред които и култовото ѝ
Коментари Харесай

Култовото бомбе на Лайза Минели от Кабаре“ беше продадено на търг



Вещи на актрисата Лайза Минели, измежду които и паметното ѝ бомбе от кино лентата " Кабаре " /1972 г./, бяха продадени на търг в Лос Анджелис за над 1,2 милиона $, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Бомбето откри покупател за 81 250 $ на аукциона, проведен от " Профайлс ин хистъри ". А сюжет от същия филм с ръчно написани от Минели бележки по него, беше продаден за 15 000 $.

Тридневният аукцион, кръстен " С обич от Лайза ", бе захранен от огромната сбирка на холивудската актриса и певица, като някои предмети бяха осъществени на три пъти по-висока цена от първичната им оценка.

В търга бяха включени над 1700 лота, измежду които попадаха и такъми на родителите на Лайза - актрисата Джуди Гарланд и режисьора Винсънт Минели.

Най-настървените наддавания бяха направени за движимостите от кино лентата " Кабаре ", който донеса " Оскар " на Лайза Минели за ролята ѝ на берлинската кабаретна певица Сали Боулс.

Седемдесет и две годишната Минели реши при започване на тази година да се освободи от многочислените движимости, които е колекционирала през годините и е съхранявала на шест места. Част от приходите от търга холивудската прима ще подари на фондация, която се грижи за опазването на музикалното завещание на Съединени американски щати.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР