Вещи лица спънаха делото за повторното преброяване на 60342 бюлетини

...
Вещи лица спънаха делото за повторното преброяване на 60342 бюлетини
Коментари Харесай

Вещи лица спънаха преброяването на 60 000 бюлетини в Бургас

Вещи лица спънаха делото за повторното броене на 60342 бюлетини от изборите за Общински съвет в Бургас, което бе заведено в Административния съд. Председателят на състава разпореди 11-членната комисия от специалисти /б.а. измежду които счетоводители, пи ари и даже психолог/,да бъде разпусната, без да получи възнаграждения за работата си, а на нейно място да бъде назначена нова, която да преброи отначало книжата от вота във всички 339 секции в общината.

До този процес се стигна след три часово съвещание през днешния ден. Оказа се, че 6 от 11-те движимости лица са подписали експертизата с окончателните резултати с изключително мнение.

Според част от специалистите, всичко е осъществено правилно, а някои от чувалите с бюлетини са преброявани повече от два пъти даже, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения. Според болшинството обаче, имало неподписани констативни протоколи, което внасяло подозрение за коректността на данните.

Административен съд – Бургас реши, че има основателно подозрение за точността на направената експертиза и даде период на страните по делото до 13 декември да посочат нови движимости лица.

Делото бе заведено след тъжба на партия „ Средна европейска класа “ и един от претендентите за общински съветници - Бисер Русимов, който твърди, че не е получил мандат, поради осъществено погрешно броене на бюлетините, което пък е трансформирало общинската изборна квота.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР