Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на Нове

...
Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на Нове
Коментари Харесай

Вещи лица и прокурори оглеждат колекцията на Божков

Вещи лица, прокурори и реставратори влязоха в офиса на " Нове холдинг ", с цел да изземат движимости от сбирката на Васил Божков, съобщи кореспондент на БГНЕС.
По-рано стана ясно, че от вкъщи на Божков са конфискувани скъпи картини и експонати.

От Министерство на културата оповестиха, че изрично все още няма разпоредби да се изнасят предмети от сбирката на Васил Божков.
" В момента се вършат огледи, описи, стая по стая. Участват четирима специалисти от Министерство на културата, които са разпределени по обектите и наблюдават за естественото протичане на работата ", заяви Александър Трайков, шеф " Инспекторат за запазване на културното завещание " в Министерството на културата.

Трайков сподели, че са изнесени няколко картини, които сега са в Националната художествена изложба за експертизи. Нищо друго не е изнесено, акцентира той. Още детайлности ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.
БГНЕС напомня, че предходната седмица стана ясно, че предметите от сбирката на Васил Божков ще бъдат конфискувани в наличието на най-хубавите специалисти в  България, съобщи тогава представителят на основния прокурор Сийка Милева. Коментарът бе във връзка отвращение на ръководителя на Комисията по просвета и медии Вежди Рашидов, че проверяващите са се пробвали да конфискуват сбирката на свързаната с Васил Божков фондация „ Тракия “ в чували.

По-рано през седмицата от Фондация " Тракия " оповестиха известие до медиите, в което показаха възмущението си от опита на проверяващите органи да изземат скъпи експонати от сбирката, като ги събират в чували и кашони.
Очаквайте детайлности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР