Веществото пиперин, което се съдържа в черния пипер, е в

...
Веществото пиперин, което се съдържа в черния пипер, е в
Коментари Харесай

Учени: Черният пипер намалява активността на коронавируса

Веществото пиперин, което се съдържа в черния пипер, е в положение да блокира действието на части от SARS-CoV-2, които са виновни за размножаването и проникването в човешкото тяло. До това умозаключение стигнаха учени от Индийския софтуерен институт, оповестява, съобщи БГНЕС.
Изследователите учат взаимоотношението на 30 подправки с вируса и употребявайки компютърно моделиране, откриват, че всички те се свързват в една или друга степен с протеин S, който оказва помощ на вируса да се прикрепи към рецептора на клетката - гостоприемник и главната протеаза, виновна за размножаването на вируса, само че най-силно от всички се демонстрира пиперинът – веществото, отговорно за острия усет и аромата на черен пипер.
 Черният пипер удължава живота Черният пипер удължава живота
Употребата на черен пипер удължава живота. Това обявиха диетолозите Жулиет Келоу и Сара Брюер, представени от БГНЕС. Черният пипер, споре...
Руски учени допускат, че разказаният механизъм може да работи освен в компютърен модел, само че и в действителния живот. Това ще изисква същински опити. В допълнение, специалистите означават, че пиперът е в положение да увеличи и самичък по себе си може да служи като противопростудно и противовирусно средство.
„ В доста връзки свойствата на пипера не са свързани с директното взаимоотношение на съдържащите се в него съединения с вирусни частици и бактерии, а със стимулирането на защитните свойства на организма “, изясни Мария Ведунова, шеф на Института по биология и биомедицина в Университета „ Лобачевски “.
Учените припомниха, че при проблеми със стомашно-чревния тракт, хипертония и алергии подправките са нездравословни, по тази причина е по-добре хората с такива проблеми да употребяват хранителни добавки с черен пипер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР