Веществото Новичок (по западната класификация А 232) е било синтезирано

...
Веществото Новичок (по западната класификация А 232) е било синтезирано
Коментари Харесай

Конспиративна версия: С отравянето на Скрипал британските власти са осъществили план на нацистки престъпник

Веществото " Новичок " (по западната подредба А 232) е било синтезирано във Англия със съдействието на експерти, работили в нацистка Германия, твърди Вести ру.

Експертите от Обединеното кралство са привлекли германци и артикул на тяхно съдействие е станал токсинът, с който бяха отровени някогашният сътрудник на съветското разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал, написа Блиц. 

Според информацията на изданието британците и германците са създали " Новичок " ( " Новак " ) в засекретената лаборатория на английските въоръжени сили в Портън Даун. Градът се намира покрай югозападното населено място Солсбъри, където двамата бяха открити в безсъзнание на 4 март. Не се загатва по кое време тъкмо е било синтезирано нервнопаралитичното вещество, само че показва първата му жертва. Става дума за боен, който при допир с А 232 е намерил гибелта си на 1 август 1962 година

Изданието написа следното: 

Английският военнослужещ Роналд Медисън е умрял от бойното отровно вещество зарин в хода на опит с хора. Случката е станала в Porton Down, Солсбъри. Именно в региона, където отровно бойно вещество, както твърди английският министър председател Тереза Мей, бе използвнао против съветските татко и щерка Скрипал.  
 
Porton Down е в действителност злокобно място. Това е секретна лаборатория, която, съдейки по всичко, и сега създава всевъзможни токсини и даже бактериологично оръжие. В историята на Porton Down има и друга нашумяла гибел, когато академик по нехайство се заразил в лабораторията с белодробна чума. Името му е Джефри Бейкън. Той е умрял на 1 август 1962 година. Случаят се загатва в записките на руския шпионин Конон Молодой. В тези години той е работил в Англия под псевдонима Гордън Лондсдейл. Спомняте ли си известния руски филм „ Мъртъв сезон “? В основата му са залегнали точно делата на Гордън Лондсдейл. Сцената на размяната в лентата също е основана на действителни събития.
 
Задачата на Гордън във Англия е била да управлява протичащото се в Porton Down, да знае какви дяволии мислят там британците в съдействие с немците, учени от хитлерова Германия. От записките на разузнавача: „ За всичките тези каузи на науката ги заплашваше наказване за военни закононарушения и закононарушения срещу човечеството. Работата на англичаните и американците обаче се криеше от правораздаването. Porton, този дребен град, ситуиран в региона Солсбъри, стана пристанище за група нацистки експерти “.
 
Тоест немците в английската лаборатория работеха по насила. Значи, и дейностите им можеше да са непредсказуеми. Трябваше да сме подготвени за това, въпреки всичко става дума за настъпателно оръжие с нечувана мощност.
 
„ Солсбърийската равнина от дълго време бе обичайно място за дислокация на военни елементи, артилерийски полигони, военни учения. На пръв взор, бактериологичният център не се набиваше на очи: няколко къщички, разхвърляни посред дърветата, ниски постройки от казармен вид. Територията бе оградена, пред входа – нищо не обясняваща табела. Но точно там, в тези неугледни къщички се приготвяше оръжие, по-страшно всичко, измислено до в този момент от индивида. Малкият бацил се оказа по-силен от най-силния термоядрен гърмеж. 250-килограмова бомба, снабдена с „ елементарни “ средства за бактериологична война, би била задоволителна, с цел да трансформира в гигантско гробище 60 000 квадратни километра! За да се направи същото с атомна бомба, са нужни минимум 20 бомби с мощ по 20 мегатона всяка “, написа Гордън.
 
Това се споделя за единствено, с цел да се стигне до цитата от известната книга на английския историк Кристофър Андрю и руския шпионин Олег Гордиевски за външнополитическите интервенции на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Изданието в света на експертите се радва на огромен престиж. Та в нея има няколко настоящи и през днешния ден фрази: „ Основната задача на Молодой в Porton Down е била да се попречи на реализирането на безумните проекти на нацисткия нарушител, който е желал да популяризира в Англия новият вариант на чумата, а по-късно да упрекна за това Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “.
 
Това не ви ли припомня нещо Андрю и Гордиевски, въпреки всичко, назовават тази задача „ неуместна “. Но за какво? Вижда се какво се случва сега: отравяне, химическо оръжие и обвиняване по адрес на Русия. Не е ли това сюжетът, който още тогава е бил предстоящ в Съветския съюз? Само, че в малко по-редактирана форма. 

Що се отнася до тайната лаборатория Porton Down, точно там е създаден смъртоносният газ CS, който американците напомпваха в подземните убежища на партизаните по време на Виетнамската война.  

Междувременно лондонският таблоид " Сън " разгласява нова версия за повода за отравянето. " Тя не е политическа. Племенница на някогашния полковник от ГРУ, наречена Виктория, твърди, че зад закононарушението стои материалният фактор. Целта бе Юлия. Тя има генерално пълномощие, с което се разпорежда със сметка на умрелия от чернодробна непълнота през 2017 година собствен брат Александър Скрипал. В банката има към 200 000 щатски $ ", описа Виктория.

Британският в. " Таймс " от своя страна доразви версията, че Новичок е бил импортиран от Русия. Според медията, токсинът е бил прекаран в елда от Юлия Скрипал. Живеещият на Острова мъж е изискал от щерка си да му донесе типични за родината му храни. По-рано медии лансираха догатката, че токсинът е бил докаран от живеещата в Москва Юлия в одеколон, подарен от непосредствен на нейния татко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР