Вещество от групата на най-силните отрови е умъртвило кравите на

...
Вещество от групата на най-силните отрови е умъртвило кравите на
Коментари Харесай

Официално: Силна отрова е погубила крави от стопанство край Гоце Делчев

Вещество от групата на най-силните токсини е умъртвило кравите на животновъда от Гоце Делчев Иван Сирмин. Това сочат резултатите от проучванията на вътрешните органи на животните, направени в централната лаборатория на БАБХ.

За случая Actualno.com описа при започване на месеца. Все още няма резултат от проучванията на другите проби – от зърното, с което била примесена отровата. Това обявиха пред наш кореспондент от стопанството.
От там допълниха, че чиновниците на организацията имат обвързване да доставят пробите в лабораторията. Двете проучвания се правили в разнообразни отдели.
" От ОДБХ – Благоевград ни дадоха обещание да спомагат, с цел да разберем какво се случва с другите проби ", показа за Actualno.com служителка в стопанството.
Припомняме, че при започване на юли пет животни – три крави и две телета от стопанството на Сирмин край гоцеделчевското село Баничан починаха откакто консумираха фураж, подправен със селскостопанска отрова. Тогава притежателят изрази подозрение, че става дума за препарата " Каунтер ", който е неразрешен за прилагане и разпространяване на територията на целия Европейски съюз.
Проверка на медията ни откри, че въпросното вещество е трябвало да бъде изтеглено от пазара през 2009 година според заповед на тогавашния министър на земеделието Нихат Кабил. Тя е от 6 февруари 2007 година. Местни поданици обаче сигнализират, че отровата се популяризира още свободно в някои от аптеките в района и то безусловно нерегламентирано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР