Веществата, съдържащи се в пелина, са способни да потискат вируса

...
Веществата, съдържащи се в пелина, са способни да потискат вируса
Коментари Харесай

Пелинът може да помогне за лекарство срещу коронавируса

Веществата, съдържащи се в пелина, са способни да потискат вируса SARS-CoV-2. До това умозаключение стигнаха откривателите в хода на лабораторни проби. Резултатите от тяхната работа са в Scientific Reports, съобщи БГНЕС.

Европейски учени, водени от лекари от университета в Копенхаген, са създали ин витро проби върху човешки кафези. Изследователите тествали резултатите върху тях на артемизинина и неговите производни - артесунат и артеметер - както и дестилат от Artemusua annua (пелин).
 СЗО тества три медикаменти за заболели от ковид СЗО тества три медикаменти за заболели от ковид
Световната здравна организация (СЗО) разгласи огромни интернационалните тествания на три медикаменти против COVID-19. Тепърва се чакат резултати...

В резултат на проучването учените стигат до заключението, че и четирите съединения са много сполучливи в потискането на ковид в клетките. Най-ефективният е артесунатът, означават откривателите. Следва артеметер, екстрактът от Artemisia annua е на трето място, а артемизининът е на четвърто място.

Тези съдържащи се в пелина съединения имат доста дребен лечебен прозорец, споделиха специалисти. Това значи, че те могат да оказват помощ единствено незабавно след проникването на вируса в тялото.

Това е първото изследване, което недвусмислено потвърждава опцията за основаване на лекарство за лекуване на COVID-19 въз основата на производни на артемизинин, означават създателите на проучването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР