Вещества, които може да се използват за направата на самоделни

...
Вещества, които може да се използват за направата на самоделни
Коментари Харесай

Откриха компоненти за бомби в мебелен склад край Париж

Вещества, които може да се употребяват за изработката на самоделни бомби, бяха открити тази заран при обиск на мебелен склад в промишлената зона на Парижкия район, съобщи телевизионният канал LCI, представен от БГНЕС.

Служителите на реда са направили обиски в промишлената зона в границите на следствието на откритата по-рано лаборатория за произвеждане на експлозиви в община Вилжюиф край Париж. В складово помещение, което евентуално е наето от един от арестуваните по делото за експлозивите във Вилжюиф, е открит „ отличен боеприпас за самоделни експлозиви”.

Полицаите са намерили субстанции, които при разбъркване може да послужат за изработка на избухлива примес, известна като „ майка на сатаната”. Същите експлозиви бяха открити при обиск в необитаемо жилище във Вилжюиф, южно от Париж. Впоследствие в жилището бяха открити и „ документи с религиозно наличие на арабски език”.

Полицията задържа трима души по съмнение, че са свързани с лабораторията за експлозиви. Според вътрешният министър на Франция Жерар Колон арестуваните може да са свързани с терористични придвижвания в иракско-сирийския район.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР