Веселка Вуткова е директор Маркетинг и продажби в МВЕ България.

...
Веселка Вуткова е директор Маркетинг и продажби в МВЕ България.
Коментари Харесай

Фулфилмънт центровете помагат на онлайн търговците да развият своя бизнес

Веселка Вуткова е шеф " Маркетинг и продажби " в " МВЕ България " . Тя ще бъде участник в, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни т.г. Повече за събитието и регистрацията може да видите. Веселка Вуткова е шеф " Маркетинг и продажби " в " МВЕ България " . Тя ще бъде участник в, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни т.г. Повече за събитието и регистрацията може да видите. По какъв метод растежът на електронната търговия промени работата на фулфилмънт центровете? Има ли потребност от повече такива центрове за обработка и доставка на поръчки?
В последните години несъмнено станахме очевидци на забележителен растеж в електронната търговия. Тя има редица преимущества както за фирмите, по този начин и за потребителите, тъй като нормално се случва доста по-бързо и елементарно от извършването на покупки във физически магазини. От друга страна, основава провокации пред онлайн търговците, тъй като те би трябвало да се оправят с обработка на поръчки, пакетиране, доставка, процеси за връщане на артикули. И тук идва огромната роля на фулфилмънт центровете и компании като " МВЕ България ". Нашата роля е да осъществим този развой от край до край или да поемем единствено избрани функционалности по отношение на потребността на клиентите ни. Така те могат да се концентрират върху същината на своя бизнес и да го развиват.

С повишаването на броя онлайн поръчки и електронни магазини фулфилмънт центровете също би трябвало да уголемяват своя потенциал и успеваемост. Това може да значи вложения в по-големи хранилища и спомагателна инфраструктура, с цел да се обезпечи задоволително пространство за предпазване на продуктите. Срокът на доставка също е от основно значение. Все повече търговци оферират бърза доставка за същия ден или идващия, което за нас значи да усъвършенстваме процесите си и работата с куриерски компании. Трябва да управляваме дейно работата с голям брой подизпълнители и да осигуряваме цялостна проследимост на поръчките от момента на основаването им до доставката до клиента. В наша помощ идват софтуерните нововъведения като автоматизация, роботизация и изкуствен интелект, които покачват успеваемостта и точността на обработката на поръчките.

Нуждата от повече фулфилмънт центрове може да зависи от района и мащаба на електронната търговия в дадена страна или географска област. Със сигурност обаче те оказват помощ на онлайн бизнесите да обезпечат по-добро обслужване на крайните клиенти.
Реклама Как технологиите ви оказват помощ за по-голяма успеваемост, акуратност и скорост на обработката на поръчките?
- Технологиите играят основна роля в повишението на успеваемостта, точността и скоростта на обработката на поръчките във фулфилмънт центровете. Процеси като подбиране, пакетиране и нареждане на продуктите елементарно могат да бъдат автоматизирани. Това води до по-бързото им и точно осъществяване и освобождение на потенциала на хората за по-сложни действия.

Използването на баркодове и идентификация с радиочестоти (RFID) пък разрешава по-точно идентифициране на продуктите и опаковките им. Така се понижава рискът от неточности и се усъвършенства проследимостта на инвентара. Друга технология за ръководство на инвентара в действително време са софтуерните решения, които дават надеждна информация за наличностите и оказват помощ за обмисляне на доставките.

Изкуственият разсъдък, който е може би най-обсъжданата иновация сега, може да откри съществено приложение в работата на фулфилмънт центровете. Може да помогне в прогнозиране на търсенето, усъвършенстване на маршрутите за доставка, автоматизирано различаване и систематизиране на продуктите и други задания, които покачват успеваемостта на обработката на поръчките.

И не на последно място - електронни системи за продан на данни, които доста улесняват връзката с снабдители и клиенти.
Реклама Кои са най-търсените услуги, които оферирате? Клиентите търсят ли персонализирани услуги и бърза доставка, което да изисква фулфилмънт центровете да дават самостоятелни решения?
- В днешно време потребителите от ден на ден търсят персонализирани услуги и бърза доставка. Електронната търговия се развива бързо и конкуренцията се ускорява, което постанова на фулфилмънт центровете да дават самостоятелни решения и услуги, с цел да задоволят условията на клиентите. Пример за това са персонализираните опаковки, които могат да включват специфични послания, вложки или други брандирани материали. По този метод фирмите се отличават и печелят вниманието на евентуалните си клиенти.

По отношение на доставката - ние в " МВЕ България " предлагаме услуга за експресна доставка в София, в деня на поръчката. Това дава преимущество на онлайн магазините, защото бързината на изпращане на поръчките е основен фактор за триумфа им.

Другите основни решения, които фулфилмънт центровете могат да предложат, са системи за следене на пратките в действително време и тяхното връщане или подмяна. Наличието на такива принадлежности е един от главните фактори за удовлетвореността на крайните клиенти.
Какви устойчиви практики употребявате на фона на растящата потребност за опазването на околната среда?
- В актуалната обстановка е извънредно значимо всяка организация да осъзнае, че би трябвало да има принос към опазването на околната среда и да промени процесите си, с цел да понижи отрицателното си влияние върху природата. Дейността на фулфилмънт центровете е обвързвана с потребление на доста опаковки и с превоз. Ето за какво има няколко значими посоки, в които те би трябвало да работят. На първо място - реализиране на енергийна успеваемост за понижаване на въглеродния отпечатък. Това може да включва потреблението на енергоспестяващи осветителни тела, системи за ръководство на силата, вложения в енергийно ефикасни технологии или потребление на сила от възобновими източници. Разделното събиране на боклуци и преработването също играят значима роля в устойчивите практики.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР