Веселина Матео е млада, красива и целеустремена. Тя е собственик

...
Веселина Матео е млада, красива и целеустремена. Тя е собственик
Коментари Харесай

Зад бранда Mattew Collection ушито с любов


Веселина Матео е млада, красива и целеустремена. Тя е притежател на марката „ Mattew Collection “. Въображението ѝ рисува форми, а ръцете ѝ ги обличат в материи.

За Веси е задача да прави клиентите си щастливи, по тази причина отделя самостоятелно време и внимание на всяко момиче, поучава ги и ги насочва, а по-късно се усамотява в работилницата си, с цел да сътвори следващия си шедьовър.

Ще забележите и познаете роклите ѝ на всички места – те могат да са семпли или дръзки, само че постоянно са неповторимо красиви, стилни и ефектни, тъй като са направени с доста обич .



Ето по какъв начин отговори тя на особено заложените въпроси от основния редактор на уеб страницата Green-news.bg.

-Здравей, Веселина. Как реши да станеш дизайнер? Това ли си приключила?

-Учих и приключих бакалавър логика на психиката с магистратура клинична логика на психиката. Тръгнах по към този момент утъпканите пътеки на университет и кариера, когато избрах да остана в моя свят от цветове и житейско премеждие. Всичко стартира с момент проблясък и се трансформира в креативна фантазия. Именно творчеството, мощната мотивация и вдъхновението ми дадоха решителността да трансформира в действителност фантазията си да стана дизайнер. Винаги съм знаела, че модата ще бъде част от живота ми. Важното е да превърнеш заниманието си в работа, тъй че да не се постанова да работиш и един ден от живота си. Днес съм едно щастливо момиче, което работи това, което харесва и обича.

-Трудно ли беше основаването на марката ти „ Mattew Collection„?

-Mattew не е единствено етикет или бранд, а редица правила за разработване на модел. Едно от най-сериозните провокации, с цел да успееш да събереш креативен екип,който да стои зад теб. Зад мен стои огромен екип от хора, с които работим с упоритостта да създадем гръмък и неподражаемблясък и жанр. Част от моя екип е Светла Димитрова („ Ариес уникат„ ), спечелила съвсем всички номинации за премията „ Златна игла„. Тайната в нашия екип е ентусиазмът. Енергията,с която се работи в сходен екип, в действителност е доста мощна. Качествената направа и изпипването до най-малкия подробност са приоритет, който придава смисъл на безсънните нощи и дългите дни, в които се търси съчетанието на подобаващата материя. Безценна е страстта, която изпитваш, когато виждаш по какъв начин роклята оживява. Обичам излъчването и метода, по който моите клиентки се усмихват, когато показват нашите творения. Всяка моя рокля има своята лична история.



-Колко време ти лишава да създадеш един модел?

-Всичко е въпрос на ентусиазъм. Голяма част от моите рокли са направени от скъпи дантели с ръчно пришити мъниста и пайети, които се постанова аз сама да конкретизирам. Това може да отнеме даже повече от 40 часа. Но това ги прави неповторими,защото мъчно мога да повторя модел.

-От къде черпиш ентусиазъм?

-От излъчването на дамата, да вземем за пример от светлината, която излъчва тя, и от извивките, обгърнати в плат. Влюбена съм в платовете. Предимно дантелите и бродериите будят в мен удивление. Отвеждат ме през прага на различен свят – на фикция и магия. В момента, в който видя плата, към този момент си представям по какъв начин ще наподобява идната ми рокля.

-Идва сезонът на баловете. Вече стартира ли работа по новите модели?

-Започнахме изработването на тоалетите още от декември месец. Изборът на абитуриентска рокля е измежду най-важните моменти за всяко момиче. При нас девойките освен пробват роклите, само че получават и безвъзмездна консултация, препоръки и насоки за трендовете и подобаващите модели за тяхната фигура. След няколко седмици ще покажем нашата нова сбирка на абитуриентски рокли 2020, върху която работим от месеци.



-Какви са настоящите фешън трендове за балове 2020? Какви са мечтаните цветове, материи?

-Моят съвет е да не се впускате сляпо след стилните трендове, а да се придържате най-много към личния си жанр и вътрешното си чувство. Границата сред смелостта и дръзкиякич от време на време е доста тънка. Цветовете, които придават изключителна деликатност, са нюансите на розово, бежово, праскова и нар. По-смели и ефектни са цветовете бордо, вино, зелен и наследник. Най-модерни сега са флоралните претекстове, които основават сантиментална и изискана визия. Сред другите фешън трендове са кормилата, перата, роклите бюстиета без презрамки, 3D цветята, дългите странични цепки, красивите украшения в горната част и преливащите рокли (графитно омбре). Луксозно също по този начин наподобява бродерия, напримерзлатни влакна върху черна рокля. Аз боготворя дълги до земята стилни рокли. Една такава рокля е постоянно неотразима и женствена, изключително когато е направена от първокласна дантела,декорирана с бродерия. Очарователни също по този начин са роклите вид нимфа. Моделите, декорирани с пайети и камъни, също са ми обичани, тъй като те постоянно биват съчетани със сатен, шифон, органза или напълно дантела. Великолепно наподобяват и роклите, които внимателно излагат на показ гърдите, гърба и раменете. Винаги съм разполагаем за рекомендации и препоръки на моите клиентки, тъй че да изработим тяхната мечтана рокля.

-За всевъзможни тела ли са подобаващи роклите? Налага ли се от време на време някой модел да бъде преправен?

-Повечето материи, с които работим, имат висока еластичност. Това разрешава роклите ни да бъдат подобаващи за съвсем всевъзможни тела. За страдание обаче, роклите, които предлагаме в уеб страницата, се създават от размер XS до L. Често получаваме известия за по-големи размери, само че на този стадий работим единствено с тях. Роклите по самостоятелна поръчка към този момент могат да се ушият във всевъзможен размер.

-Случвало ли ти се е да разубеждаваш някое момиче за избор на рокля?

-Много пъти.За мен естетиката, елегантната визия и основаването на съвършената кройка са преди всичко. Нашата упоритост е да създадем по този начин, че клиентът да усеща облеклото като парченце от себе си. Често получавам фотоси от клиентки,харесали рокля от интернет, видеоклип или даже различен онлайн магазин. Не всичко, което виждаме и харесваме, ни отива обаче. Често давам препоръки и рекомендации за промени върху моделите, с цел да бъдат съобразени с телосложението. Когато работиш с хора,можеш да схванеш какъв брой неповторим е всеки клиент. Постоянно се постанова да променяш метода на работа.

-Ти сигурно си образец за младите девойки в България. Какво ще ги посъветваш?

-Да имат куража да гонят фантазиите си до дъно, без значение какъв брой мъчно наподобява. Да имат вяра и да се борят за фантазиите си, тъй като постоянно ще има компликации и проблеми, само че в случай че работят настойчиво,винаги ще им се даде. Трудностите не са синоним на неуспех. Всичко, което се пробва да ни попречи, ни дава опция да научим нещо. Младите девойки би трябвало да имат храброст да бъдат неповторими, без да желаят да наподобяват на някой различен. Ако бъдат себе си, в никакъв случай няма да се провалят. На мен също първоначално ми беше доста мъчно и хиляди пъти съм казвала, чеще се откажа. Успехът, който имам сега, обаче ме кара да се усещам толкоз признателна за всичко, което ми се е случило и ми се случва. Абсолютно всичко е допустимо и всичко е по силите ни. И нещо друго – наслаждавайте се на дребните неща, бъдете признателни за това, което имате, не играйте функции, а се обичайте!!!!
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР