Веселин Станев е един от българските музиканти с впечатляваща международна

...
Веселин Станев е един от българските музиканти с впечатляваща международна
Коментари Харесай

Веселин Станев се връща днес в родната Варна с програми за ценители

 Веселин Станев е един от българските музиканти с впечатляваща интернационална кариера, който постоянно се връща в родния си град Варна с стратегии за ценители. Почитателите на клавирното изкуство в морския град помнят неговото въздействащо музициране в стратегиите на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ през 2016 и 2017.

Пианист, за който най-важна е страстта, той е наложил на европейския подиум името си като тъничък тълковник на композиторите романтици – основни създатели в неговия репертоар. За наслада на познавачите в този момент Станев идва за своя рецитал в ММФ " Варненско лято " 2020 с произведения на двама велики романтици - Шуман и Брамс, оповестиха от пресслужбата на фесивала. 

Под непосредствените усещания от негов рецитал, музикалният критик Наталия Илиева написа през 2017 във в. " Култура “ за изпълнителското майсторство на Веселин Станев: Докато слушах (и гледах) Веселин Станев, се сетих за едно определение на рецензията за Алексис Вайсенберг, един от учителите му: " пианист от огън и лед ". Цитирам го не като епигонство на великия пианист, а като образец за изключителната централизация, която се вменява на слушателя от първата нота. Няма външни резултати в майсторството и емоционалността на Веселин Станев. Всичко е надълбоко изживяно в съзнанието и прочувственото подстрекателство се дължи точно на тая убеденост в истинността на това, което сега се излива отдолу под пръстите му. “  

В програмата: Роберт Шуман - Симфонични етюди опус 13, версия от 1837 година, заедно с Пет вариации и Йоханес Брамс - Соната фа минор опус 5.

Билети за концерта можете да намерите на адрес: https://fccvarna.bg/

Пълната стратегия на ММФ " Варненско лято “ 2020 може да наблюдавате на уеб страницата на фестивала: http://www.varnasummerfest.org

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лева със специфична цена за учащи се и пенсионери - 2 лева

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2020: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн, а за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието. 

ММФ " Варненско лято “ 2020 се провежда от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ " Добри Христов “, ТМПЦ - Варна и със съдействието на Градската художествена изложба, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър  и ФКЦ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР