Веселин Пенгезов ще получи обезщетение от 4500 евро, както и

...
Веселин Пенгезов ще получи обезщетение от 4500 евро, както и
Коментари Харесай

Веселин Пенгезов осъди България в Страсбург

Веселин Пенгезов ще получи обезщетение от 4500 евро , както и 1626,19 евро за разноски и разходи по дело, което е спечелил в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).

Министерският съвет одобри решение за погашение на общо 18 006 лв., които съставляват компенсации в осъществяване на две решения на Европейски съд по правата на човека против България . Те са постановени в интервала 5 септември - 28 октомври 2023 година

По делото " Пенгезов против България " , Веселин Пенгезов е бил отхвърлен от позицията на административен началник и арбитър в Софийския апелативен съд след работата му в интервала 2009 - 2014 година Той е бил , обвързвано с плана за " Интегрирана осведомителна система за бистрота във военните съдилища ". По-късно е бил оневинен.

Миналата година Пенгезов е подал недоволство пред Европейски съд по правата на човека по член 6 от Конвенцията за право на обективен правосъден развой, поради. Съдът е счел, че обвиняването не е било съпроводено от съответни гаранции, а основанията не са били съответстващи. Допълнително, преценено е, че наложената мярка не е била пропорционална на преследваната цел в нарушаване на член 8 от Конвенцията и обвиненият предстои на обезщетение.

Второто решение е по делото " Коилова и Бабулкова против България ", заведено след тъжба за нарушаване по член 8 от Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи, за право на ценене на персоналния и фамилния живот. Оплакването е повдигнато към българските управляващи, които не са признали подписания в чужбина брак сред Коилова и Бабулкова.

По делото съдът е счел, че откритото нарушаване е заслужено обезщетение, като биват присъдени 3000 евро за правосъдните разноски и разходи.
 Министерство на правосъдието: Готви се механизъм за осъществяване на решенията на Европейски съд по правата на човека
Министерство на правосъдието: Готви се механизъм за осъществяване на решенията на Европейски съд по правата на човека

Решението планува да има народен механизъм на две равнища - политическо и експертно

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР