Веселин Марковq който се оказа съветник на премиера в оставка

...
Веселин Марковq който се оказа съветник на премиера в оставка
Коментари Харесай

Кой пробута Веселин Марков за шеф на ДАНС?

Веселин Марковq който се оказа консултант на премиера в оставка Николай Денков, е оглеждан за началник на ДАНС, e дясна ръка на авторитетния някогашен началник на контраразузнаването Иван Драшков.

Освен това сега Марков се води и парламентарен помощник на Атанас Атанасов.

 

И тримата някогашни контраразведки – Атанасов, Драшков и Марков, са сътрудници от времената на Националната послужвам за сигурност (НСС).

Според осведомени те са запазили положителните си връзки и до момента и по тази причина не е огромна изненада, че Марков е препоръчан за началник на ДАНС.

 

Бивши сътрудници на тези спецченгета си напомнят, че Иван Драшков постоянно е имал извънредно мощни позиции в Москва.

За да ги разбираем, дано се върнем години обратно. В НСС той оглавява съветския отдел, в който негов зависещ е и Веселин Марков.

(По-късно Марков става шеф на отдела, който дебне за оръжие и наркотици).

 

По това време в българското посолство в Москва представител на Министерство на вътрешните работи е Румен Тошев. Той също е бил чиновник в НСС. Когато Драшков напуща през 1991 година контраразузнаването, прави частна компания тъкмо с Румен Тошев.

Бизнесът обаче не им потръгва и единствено след година те се връщат още веднъж в Националната работа за сигурност.

 

Румен Тошев е изпратен в посолството в Москва по времето, когато Министерство на вътрешните работи се оглавява от Георги Петканов. Като зам.-министър на вътрешните работи Бойко Коцев, който по-късно става дипломат в Москва, предлага Иван Драшков да заеме шефския пост в НСС.

Той е овакантеният от днешния водач на ДСБ Атанас Атанасов. За кандидатурата на Драшков упорства и Бойко Борисов, който тогава е основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Нещо повече, той даже твърди пред Петканов, че американците доста желаят тъкмо Драшков да оглави НСС.

 

В последна сметка от Българска социалистическа партия постановат за началник на НСС Иван Чобанов. Да уточним, че преди да стане шеф на контраразузнаването, Иван Чобанов дружно с Цветан Цветанов са мъжките секретари на Бойко Борисов.

 

Иван Драшков не става началник на НСС, само че през днешния ден неговият някогашен зависещ и дясна ръка Веселин Марков е напът да оглави ДАНС. Двамата остават извънредно близки и след интервала в НСС. Веселин Марков става началник на защитата на КТБ по времето на банкера-беглец Цветан Василев. Дори осведомени напомнят, че той доста е оказал помощ на сина на Иван Драшков, който носи същото име като татко си, да получи необезпечени заеми с преференциални условия от банката, с цел да развива умерено големия си строителен бизнес.

 

КТБ се оказва и банка, която обслужва компаниите на Веселин Марков и Иван Драшков. Любопитно е, че те употребяват услугите на Цветан Василев още през 2008 година, когато КТБ е относително по-непозната банка и не работи с дребни клиенти.

 

Например консултантска компания на Марков внася в КТБ капитала си от 150 000 лв., което е голяма сума за сякаш дребна консултантска компания.

 

Бившите контраразузнавачи, въпреки и пенсионери, имат мощно въздействие и върху други сфери в страната и до момента. Драшков, ни в чеп, ни в ръкав, се води началник на Националната футболна база в Бояна, а брачната половинка на Веселин Марков, откакто дълги години управлява Института по криминалистика на Министерство на вътрешните работи, през днешния ден е чиновник по сигурността на информацията в Апелативния съд в София.

Тя е назначена на този извънредно виновен пост сега, в който стъпва в служба кабинетът на Николай Денков. Тогава и самият Веселин Марков изплува от сенките и става консултант на премиера. Иначе казано, няма подозрение че семейство Маркови имат достъп до най-големите секрети на страната. Та нали цялостен живот са работили тъкмо това!

 

Да не пропуснем, че Драшков и Марков от години са част от приятелско-професионалния кръг „ Монтерей “, за който има съществени съмнения, че след 1990 година управлява съдбините на България. Нещо повече, Иван Драшков е апетитен за един от наследниците на Любен Гоцев като началник на митичния „ Монтерей “

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР