Веселин Марешки продава горивата си на умишлена загуба, което е

...
Веселин Марешки продава горивата си на умишлена загуба, което е
Коментари Харесай

Петролният балон „Марешки“ гръмна! Ето откъде олигархът ни пробутва евтин бензин! Скандални факти от проверката

Веселин Марешки продава горивата си на умишлена загуба, което е наказуемо от закона, защото е нелоялна конкуренция. Нещо повече, олигархът дотира бензиностанциите си с облага, насъбрана с помощта на ръководения от него аптечен картел.

1,88 милиона лв. е загубата от директна активност на „Трейднет Варна“, демонстрира финансовия доклад на компанията за 2016 година.

Това е компанията, през която минава бизнесът с горива на политика предприемач Веселин Марешки. Тя купува и доставя с бензин и дизел бензиностанциите на заместник-шефа на Парламента. Формално компанията допреди близо месец бе собствеността Веска Марешка – майка на Веселин Марешки, само че бе трансферирана на сестра му Нина Марешка.

Изчисленията на база на оповестените финансови резултати демонстрират, че Марешки губи по близо 5000 лв. дневно от горивата, макар изказванията, че ги продава на облага. За съпоставяне през 2015 година, когато той влиза в този бизнес, дневната му загуба е под 2000 лв..

Приходите за предходната годин на „Трейднет Варна“ са малко над 80 милиона лв.. Акосумзата се раздели на 12-те бензиностанции, които Марешки е имал през 2016 година се оказва, че всяка от тях е продавала горива и други артикули за приблизително над 555 000 лв. месечно.

В съпоставяне с 2015 година, приходите от бензиностанции са паднали близо 4 пъти. От доклада излиза наяве, че бизнесът с горива се дотира от този с медикаменти на Марешки.

В момента Национална агенция за приходите прави цялостна проверка на активността на „Трейднет Варна“. Проверката бе отсрочена напролет с решение на Варненския областен съд след тъжба на Веска Марешка, напомня „24 часа“.

Друга компания на Марешки – „ВМ Петролеум“, която държи бензиностанциите му, е натрупала отговорности от над 11,3 млн. лв. през предходната година. Според финансисти появяването на такива огромни отговорности значат, че за огромна част от построените бензиностанции към момента не е платено.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР