Веселин Марешки прави видимо много агресивна публична кампания. Само за

...
Веселин Марешки прави видимо много агресивна публична кампания. Само за
Коментари Харесай

Парите за медии в кампанията за евровота у нас вече превишават 3 млн. лв.

Веселин Марешки прави очевидно доста нападателна обществена акция. Само за медии парите, които е отделил до в този момент са над половин милион лв.. За външната реклама - към момента не е ясно какъв брой са

© Юлия Лазарова Три дни преди изборите на 26 май партиите, обединенията и самостоятелните претенденти за евродепутати имат контракти с медии за 3.163 млн. лева (без ДДС). Българска социалистическа партия продължава да харчи най-вече, само че групировката на Веселин Марешки " Воля " е изместила ГЕРБ от второто място. Това демонстрира мониторингът на Института за развиване на обществената среда, резултатите от който са оповестени на уеб страницата openparliament.net. По закон медиите, които отразяват предизборната акция, би трябвало да разгласяват подписаните с другите политически субекти контракти в тридневен период след подписването им и да ги отстранен не по-рано от оповестяване на резултатите от изборите

Сумите са без Данък добавена стойност и към момента не регистрират така наречен медийни пакети, които страната отпуска на участниците в изборите, които не получават държавни дотации - общо към 600 хиляди лева По информация от ЦИК за тях има към този момент подписани 84 контракти.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В средата на акцията Българска социалистическа партия стартира да харчи с по-голямо движение и изпревари по разноски ГЕРБ, които първоначално имаха най-вече разноски. Преди седмица социалистите бяха договорили с медии отразяване против общо 567 хиляди лева, които в този момент са нараснали на 623 хиляди лева Парите, които ГЕРБ са отделили за акцията да момента, са 487 хиляди лева - едвам с към 10 хиляди повече от преди седмица. Партията към този момент е изместена от второто място от " Воля " - с нейните 571 хиляди лева - с към 200 хиляди повече от предходното наблюдаване. Следват ги Вътрешна македонска революционна организация, а зад тях са " Демократична България ". Едва след тях са Движение за права и свободи и " Патриоти за Валери Симеонов ". ДОСТ и самостоятелният претендент Десислава Иванчева пък са единствените, за които няма данни да са похарчили пари за медийна акция.

Телевизиите към момента акумулират огромната част от средствата, отделени от участниците за акцията. bTV води по желания - 684 хиляди лева, само че е компактно следвана от Нова тв - 615 хиляди лева Марешки, да вземем за пример, има контракти за съвсем идентични суми и с двете. От " Демократична България ", които до преди седмица съвсем не бяха обърнали внимание на Нова тв, към този момент заделят средства и за нея. ГЕРБ имат най-разнообразен медиен таргет, в това число към уеб сайтове като dnevnik.bg, capital.bg, clubz.bg, mediapool.bg и други Прави усещане, че вестници, свързвани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски като " Телеграф ", " Монитор " и " Борба " не са разгласили информация за подписани контракти с партии, както изисква Изборният кодекс. Също и вестникът на Българска социалистическа партия - " Дума ". От печатните медии, които имат и електронно издание, вестник " Труд " е преди всичко, изпреварил организация focus-news.net.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР