Веселин Марешки не е човек, който може да ни поставя

...
Веселин Марешки не е човек, който може да ни поставя
Коментари Харесай

Каракачанов отряза Марешки: Да си пие хапчетата, модернизацията на армията продължава

Веселин Марешки не е човек, който може да ни слага ултиматуми . Това сподели пред публицисти в Пловдив министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка настояването на депутата за мораториум върху модернизацията на армията.
„ Бих му предложил, като най-големия вносител на хапчета, да пие хапчета повече, а не да се бърка във въпроси като националната сигурност и защита, от които безусловно нищо не схваща ”, сподели Каракачанов.
„ Разбирам, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина известност, само че дано да има малко възприятие за национална отговорност и да не го прави за сметка на армията”, добави Каракачанов.
След това предложи на Марешки да се захване с бедните, гладните, наркозависимите, с контрабандата на нефт, с контрабандата на медикаменти. „ Да се занимава с неща, които познава, а не с армията, от което нищо не схваща. Армията, националната сигурност и защита на България не са поле за на ниска цена популизъм “, сподели още Красимир Каракачанов.
Модернизацията на армията не е развой, който може да се случи в границите на една година, добави той. „ До края на годината, най-късно до началото на идната година, се чака да имаме към този момент подписани договори”, сподели Каракачанов. Оттам нататък ще стартира реализацията им.
„ Предвидили сме няколко варианти по повод и на самолетите, и на флота, с цел да не се случи това, което беше предходната година – договорът е направен, спечелилият е излъчен и преди подписването на контракта той се отказва”, сподели още Красимир Каракачанов и добави, че упоритостта на министерството е армията да се модернизира, съобщи Фокус.
Международното ревю за отбранителна техника „ Хемус “ се организира в „ златно време за България “ поради това, че преди две седмици Правителството гласоподава двата плана за рационализация на Българската войска, съобщи Каракачанов в Пловдив в приветствието си към участниците в ревюто.
Каракачанов оповести, че се чака до няколко седмици да бъде гласуван и третият план, касаещ Военноморските сили. Първите два плана са свързани със закупуването на нов изтребител за Военновъздушните сили на България и придобиване на нова бронирана техника за Сухопътни войски.
„ Мотото на тазгодишната галерия е „ Отбрана, тероризъм и сигурност “, като значителен принос в нея има и присъединяване на профилиран отряд за битка с тероризма на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от състава на Министерство на вътрешните работи ", заяви министърът на защитата. Той изрече признателност на всички задгранични компании от Европа, Азия и Африка, които участват на ревюто. Според Каракачанов, това демонстрира засилен интерес към „ Хемус “ и покрива упоритостите на България да става все по-сериозен фактор по повод изработването на произведения с сходно предопределение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР