Веселин Марешки и депутатите от ВОЛЯ не са много заинтересовани

...
Веселин Марешки и депутатите от ВОЛЯ не са много заинтересовани
Коментари Харесай

Вместо дебат за бюджета - циркове и маски в парламента от ВОЛЯ


Веселин Марешки и депутатите от ВОЛЯ не са доста заинтригувани от бюджета за идната година. Вместо да са в зала и да вземат участие в дебатите, парламентаристите му през днешния ден се разхождаха в Народното събрание с медицински маски и искаха оставки.

Първо депутатите на ВОЛЯ влязоха в зала с маски в символ на митинг против " покварата " и " болестта " на проф. Иво Христов и Вежди Рашидов. От трибуната на Народното събрание Марешки изиска оставката и на двамата поради изявлението на социалиста за " дебилите " и някогашния културен министър за " чепа за зеле ".

Вежди Рашидов се качи на трибуната на Народното събрание след Марешки и се извини за това си исказване: " Изпуснах се. Не съм го мислил. Правя неточности, само че намирам достолепието да ги реша ", сподели депутатът от ГЕРБ.

Отговорът на Българска социалистическа партия пристигна от Драгомир Стойнев, който изиска ВОЛЯ да бъдат отстранени. " Вземете ограничения, това е неприемливо в парламентарна република и член на Европейски Съюз. Хората би трябвало да имат най-малко обикновено образование. Това не е пазар или аптека ", сподели някогашният енергиен министър.

Циркът на ВОЛЯ от залата се придвижи в коридорите на Народното събрание, когато дадоха брифинг.

На него те внезапно внезапно трансформираха тона си - Марешки сподели, че повече няма да желае оставката на Христов и Рашидов, само че въпреки всичко ще се пази от покварата и болестта.

Лидерът на ВОЛЯ се заяде и със Слави Трифонов, който споделил, че целият ни потенциал се изнася в чужбина. Обиден, Марешки риторично попита " Е, а ние? ".

Патриотично, Марешки накрая призова " да изметем тази сбирщина ".

Лидерът на ВОЛЯ въпреки всичко трябваше да се занимае с тематиката на бюджета, след журналистически въпрос по отношение на предлагането на неговата партия за намаляването на дотацията за извънпарламентарните партии от 11 лв. на 1 лв..

Формациите в Народното събрание пък щели да си запазят по-голямата сума. Това ще се гласоподава през днешния ден в Народното събрание, а от кое място пристигнала концепцията за сходно предложение, Марешки отговори:

" Искаме да създадем равнопоставеност. А и при всяка опция парите за партиите да се понижат, ние ще го подкрепим ", сподели Марешки.

Не излиза наяве за каква равнопоставеност става въпрос, само че пък водачът на ВОЛЯ беше уверен, че при приемането на сходна смяна даже партии като ДСБ ще взимат дотация - това обаче не е правилно, защото ДСБ на последните избори се яви в коалиция и дотация няма да получава, колкото и Марешки да желае и бори за това. Единствената партия, която ще бъде ощетена от сходна смяна, е " Възраждане " на Костадин Костадинов. Марешки има персонална омраза с него, която се води в съда. Въпреки това, той отхвърли предлагането да е направено по персонални претекстове. " Тези изказвания ги вършат хората с персонални претекстове ", добави водачът на ВОЛЯ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР