Веселин Марешки е призован в специализираното звено Антикорупция, за да

...
Веселин Марешки е призован в специализираното звено Антикорупция, за да
Коментари Харесай

Обвиняват Марешки в изнудване, съдът погва още двама от Воля

Веселин Марешки е свикан в профилираното звено " Антикорупция ", с цел да бъде упрекнат в изнудване. Ден след него, обвинявания за същото ще бъдат повдигнати на още двама депутати от " Воля ", подпомагали, съгласно прокуратурата, Марешки да притиска представители на бизнеса с медикаменти, оповестява БНР.

От държавното обвиняване обясниха за схемата, че около друго следствие против Марешки - прокурори във Варна, попадат на данни, че през 2012 година той взима решение да наложи монопол в аптекарския бизнес. Реализацията стартира година и нещо по-късно, когато негов непосредствен по партийна линия оглавява Изпълнителната организация по медикаментите и назначава подобаващите чиновници, които, стартират целенасочени инспекции против апетитни аптеки и цели аптечни вериги.

Според следствието от есента на 2012 година до края на 2015 година във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Веселин Марешки е заплашвал 7 притежатели на аптеки иги принудил - да му продадат част или целия си бизнес. Други пък били принуждавани да зареждат - при много неизгодни условия от склада за лекарствени артикули на сегашния заместител - ръководител на Парламента. Управител на склада е другият народен представител с идно обвиняване Пламен Христов.

Освен това Христов и Кръстина Таскова от " Воля " в разнообразни конфигурации взели участие в натиска и изнудването над фармацевти, настояват от прокуратурата. И тримата отхвърлят тези обвинявания, а Марешки видя в прокурорския интерес съм себе си и партията си - дългата ръка на конкуренцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР