Веселин Желев, Клуб Z: Петата колона на Путинова Русия е

...
Веселин Желев, Клуб Z: Петата колона на Путинова Русия е
Коментари Харесай

Веселин Желев: Петата колона на Путинова Русия е в българското правителство и се казва Корнелия Нинова

Веселин Желев, " Клуб Z ":

Петата колона на Путинова Русия е в българското държавно управление. Тя заема вицепремиерски пост, ръководи стопанската система и се споделя Корнелия Нинова. Оттук нататък сякаш няма потребност да пиша повече. Стига тези, които още не са съумели, да изслушат и изгледат запис на изявлението на соцлидерката за Българска национална телевизия тази заран.

Нинова и през днешния ден продължава да бъде срещу глобите против Русия, срещу натовски самолети в българското небе и срещу страната ни да изнася оръжия за Украйна. Запитана от коя страна на новата желязна завеса би трябвало да бъде България, тя дава отговор - от страната на националния интерес. България не може да се оплаче от липса на мераклии да показват националния ѝ интерес. Какъв обаче е той през днешния ден?

Ако следваме логиката на Нинова, българският народен интерес, няма нищо общо с организациите, в който България членува по своя, свободно и демократично изразена воля - Европейски Съюз и НАТО.
Националният интерес няма нищо общо с решенията на тези две организации по отношение на Русия, за които България е гласувала.

За Българска социалистическа партия и предстоятелката ѝ Европейски Съюз и НАТО не престават да бъдат външни сили, а не наши съюзи. Налага се въпросът дали и министър-председателят мисли по този начин. И в случай че не е склонен със заместничката си, какво прави тя още на поста си?

Нинова цитира безименни български " експерти ", съгласно които няма военна опасност за България, затова, споделя министърката, не ни трябват натовски изтребители да пазят българското небе. Публичен факт е обаче, че българските не стигат даже за рутинната функционалност на " еър полисинг ".

И когато всички по източния фланг на НАТО освен приказват за опасност, само че се и готвят за нея, единствено българските социалисти се усещат удобно. Може би от дълго време чакат " нашите да дойдат ".
Водещият пита министърката на стопанската система не е ли добър бизнес за българската отбранителна промишленост да изнася в този момент оръжия за Украйна. Но тя вади пацифистка канара на цели и дава отговор, че доста по-важно за нея било да не въвлича България във война.

Защото отново незнайните " експерти " споделили, че в случай че пратим и един патрон на Киев, Русия ще ни бомбардира. Следователно съветските бомби и ракети унищожават лечебни заведения, родилни отделения, летища, жилищни блокове, административни здания в Украйна, а България ѝ изпраща одеяла и възглавници. Не знам дали има друга партия в България, която е способна на такова мисловно и политическо уродство като Българска социалистическа партия.

Да оставим настрани, че ценностният детайл въобще липсва от диалога в националия ефир. В него става дума единствено за битови ползи провъзгласени за " национални ". И те са градирани по този начин: по-важно е да не ни бият поради Украйна, в сравнение с да спечелим от войната там. Накратко, соцлидерката и министърка на стопанската система Корнелия Нинова за енти път удостовери максимата на лекар Самюел Джонсън: " Патриотизмът е последното леговище на негодника ".

За страдание, това не е проблем единствено на Българска социалистическа партия и на нейната ръководителка. Това е проблем на България в най-голямата интернационална рецесия от десетилетия. Нинова на процедура прави същото като някогашния министър на защитата Стефан Янев. Тя се пробва да формулира лична външна политика през главата на премиера. Какво прави тогава още в кабинета?

Националният интерес през днешния ден изисква Кирил Петков да изрита Нинова от държавното управление, даже с риска то да падне. По-добре да падне, в сравнение с Българска социалистическа партия за следващ път да покрие него и България със позор пред целия свят. Нека да ги забележим, ще посмеят ли да провокират държавна рецесия в конюнктура като сегашната? И в случай че се наложат предварителни избори, какъв брой над 4-те % ще вземат българските социалисти?

Най-малкото, министър председателят е задължен да попита своята заместничка: Ти и партията ти на чия страна сте - на Путинова Русия или на Украйна? Средно състояние тук няма - нито за хората, нито за партиите, нито за нациите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР