,,Веселин Денков и Ивайла Бакалов разказха доста подробно как може

...
,,Веселин Денков и Ивайла Бакалов разказха доста подробно как може
Коментари Харесай

Журналист: Въпреки недоволството на ГЕРБ, Бакалов и Денков заявиха, че схемата ,,Нотариуса`` е действала с политически гръб

,,Веселин Денков и Ивайла Бакалов разказха много в детайли по какъв начин може да работи една скица с присъединяване на висши прокурори, високопоставени съдии, най-много от бившето профилирано правораздаване. Схема, която е съвсем едно към едно със случая,,Осемте джуджета`` с съществена жертва Илия Златанов- асансьорният производител, също проблем, осветлен с повече детайлности от АКФ- през 2020 година, година преди АКФ да освети схемата на Нотариуса, задейставана против Бакалова и Денков. Важно беше това, че те съумяха да кажат, макар цялото неодобрение, най-много от депутатите на ГЕРБ, че такава скица няма по какъв начин да работи без политичеки тил. ``

Това съобщи журналистът Борис Митов в ефира на телевизия,,Евроком`` във връзка с вчерашното чуване на Ивайла Бакалов и Веселин Денков във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов- Нотариуса.

,,Денков съобщи, че това, което му се е случило с дейности от Специализираната прокуратура, той го свързва с третото държавно управление на Бойко Борисов. Въпреки, че Денков е бил,,пришит`` по дело като обвинен за лихварство, много от очевидците са питани дали знаят Денков да е спонсорирал митингите против Гешев и Борисов през 2020 година``, показа още той.

,Разказът на Денков изобилстваше от споменаване на негови познати, другари, които във времето, когато той не е бил в ареста- тогава той е получавал неведнъж предизвестие от свои другари, че Специализираната прокуратура работи против него и, че това не е за подценяване. И в случай че той не си заплати съответните пари, които са му желани, ще се стигне до по-голям проблем. Желанието на депутати да се разнищи проблема,,Нотариуса`` се свеждаше до това да схванат имената на съответните другари на Денков. По никакъв метод не беше обиден въпроса кой седи над Нотариуса``, сподели Митов.

По отношение на въпроса за какво някогашният вътрешен министър Бойко Рашков не е член на комисията за,,Нотариуса``, журналистът разяснява:

,,Рашков не се подава на партийни сделки и е изцяло неуправляем. Доказал е, че не играе в такива игри. Той не е подобаващ за член на комисият. Рашков намерено се опълчва на решения и гласувания от страна на ПП-ДБ. Има самосиндикална линия на поводения. Неговите обществени изяви и изявленията по случая,,Нотариуса`` направиха доста повече, в сравнение с самата комисия до тук.``

По въпроса за случая с наблюдващ прокурор Йордан Петров, който по следствието на против и.ф основен прокурор Борислав Сарафов разкри самоличността на,,защитен`` очевидец, Митов разяснява:

,,Абсолютно абсурден случай- наблюдаващ прокурор по няколко висящи следствия, основни, съдържащи подозрения за корупция по най-високите етажи на държавното обвиняване, по правосъдната власт изобщо, да излезе в ефир и да разгласи тайната идентичност на основен очевидец, тъй като бил подозрителен и противоречива история, това е почтено да бъде обект на сериозна инспекция за съществуване на престъпление``.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР