Веселин Балтов, бившият шеф на охраната на Васил Божков и

...
Веселин Балтов, бившият шеф на охраната на Васил Божков и
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Топ килърът на Черепа си живее като цар в Сандански

Веселин Балтов, някогашният началник на защитата на Васил Божков и негов персонален убиец съгласно прокуратурата, си живее живота в родния Сандански, до момента в който босът му се поти на разпити в прокуратурата, научи Lupa.bg от свои хора в града.

Събрани улики и показания на очевидци сочат, че Божков е поръчал на своя охранител убийствата на бизнесмена Манол Велев през 2007 година, на предприемача от Благоевград Йордан Динов през 2012 година, на Алексей Петров през 2015 година Очаква се обаче тези обвинявания към хазартния необут да отпаднат и телохранителят му да излезе чист от драмата.

Освен, че никой не хго закача, Балтов се радва и на забележителен стандарт на живот. Преди години Божков го направи собствен представител в „ БДЖ-Трансимпекс ”, където охранителят върти десетки милиони.



Докато Черепа е в следствието, подчиненият му си гледа кефа

Освен това при бягството си в Дубай олигархът небрежно трансферира на Балтов десетки свои компании, на чиито име се водят хотели, казина и други скъпи парцели, спасявайки ги от конфискация.

Бившата барета разпуска по заведенията в Сандански, движи се със скъпи лимузини и не му пука за идните каузи. От обвиняванията против Черепа за управление на проведена незаконна група  за рекет, изнудвания, поръчки за убийства и изнасилвания се разбра, че Балтов е топ персоналния убиец на олигарха.

Освен покушенията, в отговорностите на Балтов влизало и да „ респектира ” хора по разпореждане на своя необут. Обичайно това включва побоища, палежи на коли или гърмежи против съперници в бизнеса.

Като началник на защитата на Черепа, Балтов отговарял и за събиране на компромати против политици, служители или магистратите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР